Biosör rák ellen - szent célért génmódosítani is szabad?...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Biosör rák ellen - szent célért génmódosítani is szabad?

Biosör rák ellen - szent célért génmódosítani is szabad?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

A Rice Egyetem diákjai olyan genetikailag módosított sört hoztak létre, ami reszveratrolt, egy erősen rákellenes antioxidánst tartalmaz. 


Rendezvénynaptár
Az érdekes az az egészben, hogy a fejlesztő csapat legfiatalabb tagjai még életkoruk miatt nem is fogyaszthatnak alkoholt legálisan. A diákok olyan genetikailag módosított kovászt hoztak létre, ami egyszerre erjeszti a sört és termeli a reszveratrolt. A ’BioSör’, ahogy fejlesztői nevezik még erősen kísérleti állapotban van, így még emberi fogyasztásra alkalmatlan.

De miért is akarna bárki reszveratrollal dúsított sört inni? Leginkább azért, mert a reszveratrol egy igen erős gyulladáscsökkentő és rákellenes szer, ami ráadásul a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét is csökkenti, legalábbis egerek és más állatok esetében. Bár egyelőre még nem bizonyított, hogy emberekre is hasonló hatással van, néhány országban már étrend-kiegészítőként árusítják.

Mostani kísérletük során a diákok olyan élesztőgombákat kaptak, amelyeket általában búzasör előállítására használnak. A diákok ezeknek a gombáknak a génkészletét módosították, hogy olyan kovászt hozzanak létre, amely képes a reszveratrol előállítására.

Felmerül persze a kérdés, hogy az erjedést és lebontást végző génmódosított gombák később hogy viselkednek a szervezet belső bél-gomba háztartásával és a génmódosítás milyen egyéb etikai kérdéseket vet fel. - a szerk.

Medipress 
 
[ 1220 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x