Kína: A magas vérnyomás nem, de a netfüggés betegség!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Kína: A magas vérnyomás nem, de a netfüggés betegség!

Kína: A magas vérnyomás nem, de a netfüggés betegség!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Kína lehet az első ország a világon, amely az internet-függőséget klinikai rendellenességként határozná meg. Egyre nagyobb aggodalmat vált ki ugyanis az országban a több millió kínai kényszeres web-használata. 


Rendezvénynaptár
Az egészségügyi minisztérium azt tervezi, hogy kínai pszichológusokkal jövőre új diagnosztikai útmutatót készíttet az internet-függőségről. A kézikönyv a kényszeres web-használatot hasonló állapotként határozza majd meg, mint a kényszeres szerencsejáték vagy az alkoholizmus. (Érdekes, hogy Kína eddig is rugalmas volt e kérdésben. A vérnyomásgondokat például, nagyon bölcsen tünetként, jelző funkcióként és nem betegségként határozta meg!)

Kína rendelkezik a világon a legtöbb, 253 millió internet-felhasználóval, ami a számítógép használat terjedésével folyamatosan emelkedik. Ez azonban egyre nagyobb aggodalmat is szül a kényszeres internet-használattal kapcsolatban.

Egy vezető kínai politikus augusztusban azt nyilatkozta, hogy a kínai 18 éven aluli internet felhasználók körülbelül 10 százaléka függővé vált, főként az "egészségtelen" online játékoktól.

Az InterActiveCorp internetes médiacég nemrégiben végzett felmérése szerint a megkérdezett kínai fiatalok 42 százaléka érezte úgy, hogy "függővé" vált az internettől, szemben az Egyesült Államokban mért 18 százalékkal.

A kínai kormány számos intézkedéssel próbálta szabályozni a virágzó online játékpiacot, és visszaszorítani a tizenévesek web-használatát. 2006-ban például minden kínai online játékgyártó vállalatot arra kötelezett, hogy építsenek be termékeikbe olyan technológiát, amely megköveteli a játékosoktól valódi nevük és azonosítószámuk megadását.

Medipress 
 
[ 1302 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x