Életveszélyes zsíreloszlás - a széles csípő korai halált...
Címlap / Kütyü és tudomány / Életveszélyes zsíreloszlás - a széles csípő korai halált hoz!

Életveszélyes zsíreloszlás - a széles csípő korai halált hoz!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-28

Egy szélesebb csípő majdnem kétszeresére növeli az idő előtti halál valószínűségét, áll egy nagyszabású európai tanulmányban, vagyis nem is olyan jó, ha van egy nőn mit fogni. 

 

A szerzők szerint a kockázat hasonló akkor is, ha a BMI (testtömegindex) a normál tartományba csökkent. A vizsgálatban 359 ezer ember vett részt, az átlagéletkor 51,9 év, a nők aránya 65,4 százalék volt, a tanulmány a New England Journal of Medicine csütörtöki kiadásában jelent meg.

A kutatás szerint a test közepénél tárolt zsír akkor is jelentős egészségügyi kockázatot jelentett, ha ezen emberek a BMI szerint nem estek még a túlsúlyos kategóriába sem. Gyakorlatilag a csípőkerület minden 5 centiméterének növekedésével 17 százalékkal nőtt a halálozási kockázat férfiaknál és 13 százalékkal a nőknél.

"A tanulmány legfontosabb eredménye az, hogy nemcsak a túlsúly, hanem a testzsír eloszlása is növeli az idő előtti halálozás kockázatát" - mondta el Tobias Pischon, a Potsdam-Rehbrückében található Német Táplálkozástudományi Intézet munkatársa, a tanulmány vezető szerzője. Az eredményeknek arra kellene rávenniük az orvosokat, hogy ne csak a testsúlyukat, hanem a csípőkerületüket is mérjék meg azoknak a betegeknek, akik hozzájuk fordulnak, olvashatjuk a londoni Imperial College, a Német Táplálkozástudományi Intézet és más európai résztvevők által lefolytatott vizsgálatban.

"A jó hír az, hogy nincs szükség drága vizsgálatokra és nem kell sokat várni az értékelésre és a kockázat felmérésére - gyakorlatilag semmibe sem kerül a derék- és csípőbőség megmérése" - nyilatkozta Elio Riboli, a londoni Imperial College Közegészségügyi és Járványügyi Intézetének munkatársa, az EPIC vizsgálat európai koordinátora. "Ha valakinek nagy a csípőbősége, valószínűleg többet kell naponta mozognia, kevesebb alkoholt fogyasztania és átgondolnia az étrendjét. Ez nagy lépést jelent a korai halálozás kockázatának csökkentésében."

Medipress

 
 
[ 1436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x