A nátha ősi ellenszere: figyelmesség és kedvesség
Címlap / Kütyü és tudomány / A nátha ősi ellenszere: figyelmesség és kedvesség

A nátha ősi ellenszere: figyelmesség és kedvesség

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egyes megfázás elleni szerek bár segíthetnek enyhíteni a megfázás tüneteit, gyakran kellemetlen mellékhatásokat is okozhatnak. Egy nemrég végzett kutatás szerint a kezelőorvos empatikus képességei is segíthetik a gyógyulást, így nem szükséges a megfázás elleni szerekhez fordulni. 

A Wisconsin Közegészségügyi Egyetem kutatásai szerint a betegek gyorsabban gyógyulnak fel a megfázásból, ha elhiszik, hogy kezelőorvosuk valóban törődik az állapotukkal és a gyógyulásukkal.

A kutatásban részt vevő összesen 350 beteget három csoportra osztották. A csoportok tagjait ezután különböző módszerekkel vizsgálták: az egyes csoportban lévőket személyes kontaktus nélkül, a második csoportban lévőket a hagyományos orvosi vizsgálat keretében, a harmadik csoportban lévőket pedig személyesen, belsőségesebben.

Az eredmények szerint a harmadik csoportban lévő betegek sokkal hamarabb gyógyultak fel betegségükből, mint a többi csoport betegei, köszönhetően az orvosok pozitív és nyitott viselkedésének és empátiájának.

Az orrváladékból vett minták alapján kiderült az is, hogy a harmadik csoportban lévő betegek szervezete két nappal a vizsgálat után szinte teljes immunitást mutatott a betegséget okozó baktériumok és vírusok ellen.

"Bármilyen meglepő is, a kezelőorvos viselkedése befolyásolja az immunrendszer működését, és segíthet gyorsabban felépülni egy megfázásos betegségből" - nyilatkozta Dr. David Rakel, a kutatás vezetője.

"A lényeg, hogy a beteg úgy érezze, törődnek vele. Ez természetesen személyenként változik, hiszen ami jó az egyiknek, nem biztos, hogy a másik betegnek is megfelel. Ebből is láthatjuk milyen fontos a jó orvos beteg kapcsolat kialakítása a rendelőkben és ügyeleteken."

Dr. Rakel szerint pozitív orvos-beteg kapcsolat fenntartásával szükségtelenné válhatnak egyes recept nélkül kapható megfázás elleni szerek.

"Az ilyen szereknek nagyon gyakran vannak emésztőszervi mellékhatásaik, amelyek sokszor kellemetlenebbek, mint maga betegség - nyilatkozta Dr. Rakel - Az orvos részéről tanúsított megértés és figyelem helyettesítheti ezeket a szereket, ráadásul ingyen van."

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1582 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x