Hoppá! Lehet marketing fogás, hogy egészségesebb az ásványvíz?...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hoppá! Lehet marketing fogás, hogy egészségesebb az ásványvíz?

Hoppá! Lehet marketing fogás, hogy egészségesebb az ásványvíz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

Bár sokan azt gondolják, hogy az ásványvíz biztonságosabb a csapvíznél, egy friss amerikai kormányzati jelentés megkérdőjelezi ezt. 


Rendezvénynaptár

Az Environment Working Group nevű szervezet által vizsgált 200 fajta ásványvíz mindössze 2 százalékán voltak a vízbiztonság szempontjából meghatározó információk feltüntetve, úgymint a víz eredete, összetétele és az alkalmazott tisztítási módszer. „A vásárlóknak joguk van tudni, mi van a vízben, amit megvesznek" – mondja Nneka Leiba, a munkacsoport tagja. "A jelenlegi információk megtévesztőek.
 
Míg a csapvizet rendszeresen tesztelik, és a határértéket meghaladó szennyezőanyag - szint esetén 24 órán belül figyelmeztetik a fogyasztókat, az ásványvizekre ez a szabályozás nem vonatkozik – vázolja a helyzetet Dr. Joshua Sharfstein, az amerikai élelmiszer-ellenőrző hatóság munkatársa. Még ha vizsgálják is azokat, az eredményt nem kötelesek a palackon feltüntetni.” A probléma megoldására már elkészült egy törvényjavaslat, mely szigorítaná a jelenlegi szabályozást.
 
A felmérésen a legismertebb márkák is rosszul szerepeltek, tehát ezek választása sem biztonságosabb. Nneka Leiba szerint megoldást jelent a csapvíz tisztítása aktív szén szűrőkkel, illetve akár komolyabb víztisztító – berendezésekkel.

Medipress
 
 
[ 1408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x