Közlekedő fájdalom, mikor fáj az élet - a depresszió
Címlap / Kütyü és tudomány / Közlekedő fájdalom, mikor fáj az élet - a depresszió

Közlekedő fájdalom, mikor fáj az élet - a depresszió

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az olyan fájdalomtünetek, amelyek nem köthetőek semmilyen szervhez gyakrabban és erősebben lépnek fel a depressziós betegeknél, mint azoknál, akiknek nincs depressziójuk. 

„A nők gyakrabban lesznek depressziósok és többször szenvednek az úgynevezett szomatoform fájdalomtól, mint a férfiak.” – magyarázza Dirk Frieser, a Mainzi Johannes Gutenberg Egyetem Pszichológia Intézetének pszichológusa.

A Science Daily-ben megjelent cikk szerint Frieser és kollegája, Stephanie Körber megkeresésére több mint háromszáz mainzi beteg számolt be egészségi állapotáról fájdalmaról, valamint betegségükhöz fűződő félelmeikről, a betegség által kiváltott reakciókról, a kapott társadalmi támogatásokról és az észlelt pszichés stressz fajtáiról. A vizsgálat eredményéből egyértelműen kitűnik, hogy a szomatoform fájdalom sokkal gyakoribb azoknál a betegeknél, akik depressziósak, vagy az elmúlt egy évben depresszióban szernvedtek, mint azoknál, akiknél nem diagnosztizáltak depressziót.

A mainzi felmérés fontos tanulsága, hogy az egészségügyi ellátások során sokkal nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítani a fájdalomtünetek megfelelő osztályozása terén.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1783 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x