HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-18
Címlap / Kütyü és tudomány / Megtalálták a T-Rex legrégebbi ősét

Megtalálták a T-Rex legrégebbi ősét

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-18

Egy német-brit kutatócsoport felfedezte a Tyrannosaurus rex legősibb rokonát a londoni Természettudományi Múzeum gyűjteményében. 

 

Rendezvénynaptár
A koponyakövületet több mint száz éve ásták ki a brit Gloucestershire grófságban, azóta azonban nem sikerült pontosan elemezni. Az ős dinoszaurusz mintegy három méteres lehetett, méretében alulmaradt tehát a T. rexszel szemben, fogai azonban éppoly hegyesek voltak.
 
A Proceratosaurus elnevezésű állat mintegy 100 millió évvel korábban élhetett, mint ismert unokaöccse: az immáron pontos elemzésnek alávetett koponya ugyanis 165 millió évesnek bizonyult. A múzeum kilencmillió kövületet őriz, a hír az ottani szakembereket is meglepetésként érte.

 
A 30 centiméteres kövület Európa egyik legjobban megőrződött dinoszaurusz koponyája - nyilatkozta a Die Welt című német lap internetes kiadása szerint Oliver Rauhut, a Bajor Őslénytani és Földtani Állami Gyűjtemény munkatársa, aki maga is részt vett a munkálatokban. A fogak, az állkapocs és a koponya a múzeum közlése szerint megszólalásig hasonlít a rettentő T. rexére. A kövület fontos információkat szolgáltat a ragadozó dinoszauruszok e rémisztő csoportjának korai evolúciójáról.
 
A koponya igen törékeny, ezért még mindig nem távolították el róla teljes mértékben a kőzetet. CT segítségével azonban a kutatók háromdimenziós képet alkottak róla, és így tudtak szert tenni új ismeretekre, amelyeket a Zoological Journal of the Linnean Society című folyóiratban írtak le.
 
Rauhut szerint ez még biztosan nem az utolsó meglepetés a dinoszauruszok világában, valószínűleg a T. rex számos rokona vár még felfedezésre.
 
 
 
[ 800 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
/img/hirdetes/2019/csengettyu.jpg
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x