A nő szívéhez a zene a kulcs
Címlap / Kütyü és tudomány / A nő szívéhez a zene a kulcs

A nő szívéhez a zene a kulcs

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

A nők sokkal gyakrabban adják meg telefonszámukat az ismerkedő férfiaknak, ha a háttérben romantikus zene szól. 


Rendezvénynaptár
Francia pszichológusok kísérletei vezettek a nagy felismeréshez, a sziruppos zene és a csöpögő dalszöveg hatásának megértéséhez.

A lélekbúvárok egy átlagos külsejű férfit bíztak meg azzal, hogy minnél több nőnél próbálkozzon és kérje el a telefonszámukat, vagy hívja meg őket egy italra. A statisztika szerint a férfi csaknem kétszer olyan sikeres volt, ha a nők előzőleg romantikus zenét hallgattak.

A kísérletben részt vevő minden nőnek ugyanazt a begyakorolt szöveget mondta el, hogy a "csajozós duma" hatását kiszűrjék.

A nők szintén fiatal önkéntesek voltak, csak nem tudták mire megy ki a játék. Először egy váróteremben öt percig zenét hallgattak - romantikusat vagy semlegeset -, majd összeeresztették őket a beavatott férfival, akivel látszólag egész más miatt kellett csevegniük. A beszélgetés végén aztán a férfi bepróbálkozott.

Azok a nők, akik Francis Cabrel romantikus számát, a Je L’aime a Mourir (Halálosan szeretem) című sanzont hallgatták, sokkal inkább ráharaptak a horogra, 52,2 %-uk megadta a számát vagy elfogadta a meghívást. A semleges zenét hallgatóknál ez az arány csak 27,9 % volt.

A kísérletről beszámoló tanulmányt a Psychology of Music című szaklapban tették közé. 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2342 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x