Az agy szerkezete befolyásolja a politikai nézeteket
Címlap / Kütyü és tudomány / Az agy szerkezete befolyásolja a politikai nézeteket

Az agy szerkezete befolyásolja a politikai nézeteket

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Brit tudósok szerint nem csak a nevelés és az élettapasztalatok, hanem a veleszületett adottságok is meghatározhatják egy ember politikai nézeteit. Akinek nagyobb a félelem központja az agyában, hajlamos a konzervatív gondolkodásra.  

 

A Londoni Egyetem kutatói parlamenti képviselők és egyetemisták agyát vizsgálták képalkotó módszerekkel és az eredményt összevetették a kísérleti alanyok politikai nézeteivel. Megállapították, hogy akiknek nagyobb az amygdalájuk, az érzelmekért, különösen a félelemért és a szorongásért felelős agyterületük, általában konzervatívok.

Ezzel szemben a baloldali nézeteket vallóknak az az agyterülete volt nagyobb, amely a bátorsággal és az optimizmussal függ össze.


Geraint Rees professzor, a kutatás vezetője azt mondta: "Mindannyiunkat meglepett, hogy az agy egyik része alapján következtetni tudtunk a politikai nézetekre. Ez nagyon meglepő, mert azt sugallja, hogy a politikai nézetek részben kódolva vannak az agy struktúrájában."

Mivel a vizsgált személyek mind felnőttek, az egyelőre nem egyértelmű, hogy az agy szerkezete veleszületett sajátosság és így a politikai nézet legalábbis részben veleszületett hajlam, vagy a kialakuló nézetrendszer hat vissza az agy fejlődésére és kialakuló szerkezetére. Az előbbit tartják valószínűnek.

A brit kutatók eredménye alátámasztja kaliforniai tudósok korábbi eredményeit. Ők úgy találták, hogy azok, akik a dopamin hormon működését szabályozó DRD4 nevű gén egyik variánsával rendelkeznek, hajlamosabbak a liberális nézetekre.


 
 
[ 3725 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x