Mennyit ér az időjárás-előrejelzés?
Címlap / Kütyü és tudomány / Mennyit ér az időjárás-előrejelzés?

Mennyit ér az időjárás-előrejelzés?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-02

Először számszerűsíti egy svájci tanulmány az időjárási prognózisok gazdasági előnyeit több ágazat számára. Ez Svájcban 18-23 milliárd forintnyi is lehet évente. A tanulmány kimutatta azt is, hogy a költség-haszon arány körülbelül 1:5,vagyis minden egyes frank, amit a meteorológiába fektetnek, öt frank hasznot hoz a gazdaságnak. 

 

Az időjárással kapcsolatos szolgáltatások gazdasági előnyeit Svájcban eddig még nem számolták ki. Egy új tanulmány azt mutatja: a közlekedési és energetikai ágazat önmagában mintegy 92-113 millió frank hasznot húz évente az előrejelzésekből.

Évente 10 svájci frankba kerül egy lakosnak a Meteo Svájc, a Svájci Szövetségi Meteorológiai és Éghajlattani Hivatal tevékenysége. Ez 80 millió frank éves költségvetést jelent – csaknem 18 milliárd forintnyi büdzsét.

A zürichi tanácsadó cég az Econcept vizsgálta, mekkora a haszna meteorológiai információknak a közúti szállítás, a vasutak, a légi közlekedés és a villamosenergia-ipar: számára. Ennek alapján a gazdasági előnyök évente 92 és 113 millió frank között mozognak - csak ezen szektorok részére, vagyis 18 és 23 milliárd forintot tesznek ki évente.

Az energiaszektorban 6-13 millió, a közlekedési ágazatban 86-100 millió frankot érhet el a prognózisok anyagi haszna. Az első tanulmány kimutatta azt is, hogy a költség-haszon arány körülbelül 1:5, mondta a svájci meteorológia szolgálat igazgatóságának egyik tagja, Thomas Frei. Más szóval, egy frank beruházás a meteorológiába a gazdaság részére 5 frank hasznot generál.


 
 
[ 1696 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x