Élelem és Mezőgazdaság
Címlap / Kütyü és tudomány / Élelem és Mezőgazdaság

Élelem és Mezőgazdaság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-16

Élelem és mezőgazdaság A Magyar Természetvédők Szövetsége tagcsoportjaival október 20-30. között rendezi meg az “Élelem és Mezőgazdaság" akcióhetet, melynek tavalyi rendezvényeit sok százan látogatták meg. A 

 

Élelem és mezőgazdaság A Magyar Természetvédők Szövetsége tagcsoportjaival október 20-30. között rendezi meg az “Élelem és Mezőgazdaság” akcióhetet, melynek tavalyi rendezvényeit sok százan látogatták meg. A lakosságot idén 10 helyszínen (Budapest, Veszprém Sopron, Szombathely, Miskolc, Nyíregyháza, Hajdúböszörmény, Debrecen, Békéscsaba, Szeged), tájékoztatják látványos utcai akciók, termékbemutatók és előadások keretében a környezetbarát mezőgazdaság előnyeiről. A szegedi akció október 30-án a Mars téri piacon reggel 7 és délután 3 óra között kerül megrendezésre a Csemete Környezet és Természetvédelmi Egyesület rendezésében.

A kampány célja, hogy a helyi termelőket, és fogyasztókat elérve segítsük elő a környezetbarát mezőgazdasági termelés megerősítését, és a helyi termékek felhasználását. A kampány során a szervezetek rámutatnak az intenzív, vegyszeres mezőgazdaság jövőnélküliségére, a környezetbarát mezőgazdaság előnyeire és lehetőségeire, az EU és a magyar mezőgazdaság reformjának a szükségességére, az élelmiszer szállítások problémáira, a biotermelés és a helyi termékek fogyasztásának előnyeire is. Ehhez a változáshoz a konkrét helyi körülményeket is felmérik, és a lehetőségeket a helyi közvélemény elé tárják.

A Természetvédők Szövetsége tagszervezeteivel együttműködve egy 12 információs pontból álló tanácsadói hálózatot alakít ki PHARE támogatásból, melyet Szegeden a CSEMETE Környezet- és Természetvédelmi Egyesület működtet. A hálózat információkat, és pályázatírási segítséget nyújt gazdáknak az agrár-környezetvédelmi EU támogatások eléréséhez. A téma aktualitását adja, hogy az elmúlt hetekben megjelent FVM rendelet értelmében 2004 november 26-ig lehet pályázatokat benyújtani az agrár-környezetvédelmi programokban való részvételre.

A helyi kampányokat kiegészíti a budapesti MTVSZ iroda országos kommunikációs tevékenysége. A kampány látványosságának erősítésére egy felfújható ballon szürkemarhát készítettünk. A szürkemarha jól szimbolizálja, megfogalmazza a projekt egyik fő üzenetét, a helyi termékek előnyben részesítését, az egészséges, jó minőségű bioélelmiszerek fogyasztását. A szürkemarha jelképezi a környezetkímélő állattartást, gazdálkodást is, hiszen nem tűri a nagyüzemi állattartást, és értékes gyepterületeink kezelésében is szerepet játszhatnak. A ballon körbevándorol az országon, és a helyi kampányok egyik látványos elemévé vált.

A CSEMETE Környezet- és Természetvédelmi Egyesület novembertől folyamatosan előadásokat szervez “Válassza az egészséget, vásároljon bioterméket” címmel, szegedi iskolákban, illetve gazdafórumokat tart agrár-környezetvédelmi témában, Dél-Magyarország kistérségeiben.

 
 
[ 757 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x