Hatékony ellenszer
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hatékony ellenszer

Hatékony ellenszer

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Hamarosan Magyarországon a metasztatikus prosztatarák hatékony ellenszere  


Rendezvénynaptár
Az Egyesült Államok után az Európai Unióban is törzskönyvezték azt a készítményt, amely bizonyítottan hatékony az áttétes prosztatarák kezelésében, így hamarosan Magyarországon is hozzáférhetnek a betegek az áttétek esetén is jelentős túlélést és életminőség javulást biztosító készítményhez.

A befogadás alapját az a klinikai vizsgálat (TAX 327) jelentette, amely bizonyította, hogy a docetaxel-alapú terápiás protokollok 24 százalékkal csökkentették a halálozás kockázatát, valamint 59 százalékkal jobban csillapították a fájdalmat, mint a jelenlegi kezelések. Ez az eredmény azért különösen fontos, mert a prosztatarák a férfiakat súlytó daganatos betegségek közül a harmadik leggyakoribb halálok. Magyarországon évente mintegy 2700 az újonnan diagnosztizált esetek száma.

A prosztatarák az idősebb férfiak betegsége, 50 évesnél fiatalabb korúakban ritkán találkozhatunk vele. Előfordulásának gyakorisága a korral nő, a gyakorisági csúcsot a 75. életévben éri el. A rendszeres urológiai szűrés 50 éves kor felett mindenképp indokolt, továbbá figyelni kell azokra a tünetekre, amelyek jelezhetik a betegség előfordulását. Számos olyan rizikófaktor van, amelyek növelik a betegségre való hajlamot. Elsősorban azoknál jelentkezik jelentős hajlam a betegségre, akiknek a felmenői között előfordult már hasonló eset, de a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás és az elhízás is növeli a prosztatarák kialakulásának valószínűségét. A gyakori vagy éppen a nehézkes, esetleg fájdalommal járó vizelés, vagy a gyenge vizeletsugár mind olyan jel, amelynek észlelésekor érdemes szakemberhez fordulni.

Sajnos – más betegségcsoportokhoz hasonlóan – a prosztatarákra is igaz, hogy a veszélyeztetett korban lévők nem mennek el szűrésre, így a betegséget későn, már előrehaladott stádiumban veszik észre. Az eddigi eljárások elsősorban a korai felismeréskor vezettek eredményre, míg a nemsokára bevezetésre kerülő terápia előnye, hogy az áttétek jelentkezése után is jelentősen javítja a túlélés esélyét és az életminőséget.

Paplanos Péter


 
 
[ 650 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x