HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17
Címlap / Kütyü és tudomány / Befolyásolja az emlékezést, hogy mikor alszunk az új ismeretek után

Befolyásolja az emlékezést, hogy mikor alszunk az új ismeretek után

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17

Érdemes áttekintenünk lefekvés előtt a frissen tanult információkat, mert így többre emlékszünk belőle később - derül ki egy most megjelent tanulmányból. 

 

Amerikai kutatók mintegy kétszáz önkéntest vontak be a vizsgálatokba, amelyekben a tesztalanyoknak összefüggő és nem összefüggő szópárokat kellett megtanulniuk, majd felidézniük 30 perccel, 12 órával és 24 órával később.

A csoport egyik fele reggel 9-kor tanulta a szavakat, míg másik fele este 9-kor, lefekvés előtt. Az összefüggő szópárok között olyanok voltak, mint "tűz és füst", míg az össze nem függő szópárok között olyanok, mint "rovar és igazság".

Mint az egy teljes nap utáni felidézésnél kiderült, az alvásnak nem volt hatása az összefüggő szavakra való emlékezésre. Az össze nem függő szópárok esetében azonban határozottan jobban teljesítettek azok, akik az információ megszerzését követően rövidesen aludni tértek, azokhoz képest, akik reggel tanulták meg a szavakat.

Az így megjegyzett szavak hatékonyabb felidézése ráadásul a későbbi napokban is fennmaradt - állapították meg a PLoS One című nyílt hozzáférésű tudományos portálon közzétett, Jessica D. Payne vezetésével készült tanulmány szerzői.
 
 
[ 1813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x