Halott szívizmot pótló injekció
Címlap / Kütyü és tudomány / Halott szívizmot pótló injekció

Halott szívizmot pótló injekció

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-25

Alapvetően megváltoztathatja a szívroham kezelését egy új oldat, amelyet injekcióval katéteren keresztül lehet a szíve juttatni. 

 

Rendezvénynaptár
Ha valamelyik koszorúér elzáródik, az általa vérrel ellátott szívizom rostok elhalnak, ez a szívinfarktus. A szívroham után a szív teljesítménye, az elhalt izomzat mértékétől függően csökken és ez szívelégtelenséghez vezet, amely ma már jól kezelhető, de a betegnek sok gondot okozhat. Az elhalt izomzat helyén kialakuló merev heg helyett, egy most kidolgozott folyadék befecskendezése ismét szívizomzat kifejlődését teszi lehetővé.   

A Kaliforniai Egyetem kutatói évek óta foglalkoznak azzal, hogy miképpen lehet az infarktus során elhalt szívizomzatot újraéleszteni, működését pótolni. Karen Christman és munkacsoportja olyan zselét állított elő, mely hőmérséklettől függően változó folyékonyságú.

A zselé szívkötőszövetből készül, de előállítása közben szívizomsejteket is beleszőnek. Mélyhűtik, majd porrá darálják. Ezt a port lehet aztán folyadékká oldani és az oldat injekció formájában már a szívbe beadható. Testhőmérsékleten az oldat zselészerű anyaggá válik, amelynek hatására a károsodott izomterület ismét benépesedik aktív sejtekkel és a szívműködés megújul.

A zselé ingert jelent a környező szöveteknek, hogy újraépüljenek és valószínűleg biokémiai jeleket is kibocsájt arra, hogy ne pusztuljanak tovább. "A beavatkozás az újraépülést segíti és nem a gyulladáshoz vezető folyamatot, mint a károsodott szívben megjelenő eseménysort" - nyilatkozta a munkacsoport vezetője.

Az új készítmény katéteren keresztül beadható, ami egyszerű és biztonságos alkalmazási mód. A kutatók még nem közölték azoknak a kísérleteknek az eredményeit, amely szerint sertésszíven a kezelés jelentősen javította a károsodott szív teljesítményét. Ez azért fontos adat, mert mérete és szerkezete alapján a disznószív hasonlít legjobban az emberi szívhez.

Patkánykísérletek azt jelezték, hogy az oldat biztonsággal beadható, nincs kilökődés vagy szívritmus-zavar. A kutatók várhatóan egy éven belül elkezdhetik az emberi szíven folytatott vizsgálatokat is. Hangsúlyozzák, hogy az Egyesült Államokban évente 785 000 beteg szenved infarktust, és ilyen hatékonynak ígérkező kezelési mód eddig még nem volt.

A tanulmány az Amerikai Szívgyógyász Kollégium folyóiratában jelent meg.
 
 
[ 1406 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x