HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-21
Címlap / Őrület / Ne higgy a szemednek! Csalás!

Ne higgy a szemednek! Csalás!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-21

Az optikai csalódások nem csak áldozatokat szedhetnek, hanem a magad javára is fordíthatod őket!  

 

Rendezvénynaptár

Mit látsz az alábbi képen? Jól nézd meg! Ne légy olyan, mint Móricka, aki csak Arra tud gondolni!

Az optikai csalódások a látási folyamat téves észlelései, amelyek általában azért jönnek létre, mert a látvány az érzeteket kiértékelő neuronrendszer (idegsejtek hálózata) számára egymásnak ellenkező módon értelmezhető jeleket tartalmaz. Ilyenkor általában az "erősebb" jel hatása dominál, még akkor is, ha tudatunk jelzi ezt az ellentmondást.

Híres pszichológiai kísérletek is folytak a megtévesztés, a szemek, a látvány becsapása tárgykörében. A legismertebb közűlük talán az úgynevezett Ames-szoba néven ismert illúzió.

A képen lévő elrendezés olyan, hogy a két, valójában különböző távolságban lévő személy körül mesterségesen eltünteti a perspektívavonalakat. Emiatt a közelebbi óriásnak, a távolabbi törpének, a tér pedig kis mélységűnek látszik. Az Ames-szobában egyetlen párhuzamos vonalpár sincs, a szoba minden fala trapéz. A hatást tovább fokozhatják azzal is, hogy a padlót megfelelő méretűre és alakúra vágott csempékkel fedik le.

Az optikai csalódásokat azonban előnyünkre is fordíthatjuk. A lakberendezők például a színek helyes alkalmazásával magasabb, vagy alacsonyabb hatású tereket tudnak elérni, vagy a tárgyak méretének helyes megválasztásával a kis teret nagyobbnak, a tágasat otthonosabbnak láttatják.

Optikai csalódások galériája >>


 
 
[ 3668 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
/img/hirdetes/2019/csengettyu.jpg
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x