Legyen a Te bőröd is síma és ránctalan!
Címlap / Őrület / Legyen a Te bőröd is síma és ránctalan!

Legyen a Te bőröd is síma és ránctalan!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az arcbőr hámlasztása, tisztítása és kisimítása érdekében egyre újabb és újabb szerekkel próbálkoznak a szépülni vágyók, és természetesen az őket kiszolgáló kozmetikusok, "szépítészek". 

Krémek, szappanok és egyéb csodaszerek garmadájával kenik, csiszolják, hámlasztják, puhítják, ránctalanítják és élénkítik testünk legkényesebb és leginkább szem előtt lévő részét, az arcot. Az egyik közismert cég homokkal szegélyezett citromos szappant kínál bőrünk puhítására, de rendelhetünk cukorszemcsés vagy manduladarabkás arcradírozó krémeket is.

A finom tengeri iszapot évezredek óta használják a bőr ápolásához, az algát pedig nem csak megenni lehet, hanem pakolásnak is kiváló, az élesztőhöz, uborkához, paradicsomhoz,  vagy a mézhez és a vajhoz hasonlóan.

A bőr puhítására a gazdagok sokáig tejet használtak. Ebben még fürdeni is lehet! Ez a megoldás annyira elterjedt volt, hogy még szólás is kapcsolódik hozzá: „Tejben-vajban füröszteni.” A bőr simítására agyagot, moszatot, olivát, őrölt fakérget, citromot, narancsot, mandula olajt és kancatejből készült krémeket használ a kozmetikai ipar. Ezek a leginkább elterjedt és a legtöbbek által használt eljárások, vannak azonban egészen különleges újdonságok is.

Fürödj ásványvízbenA szamártej fürdőt a méregdrága ásványvíz váltotta fel, a legdivatosabb és egyben legdrágább fürdő napjaink luxus kozmetikáiban az Evian ásványvízfürdő, ami közel 1 millió forintnak megfelelő összegbe kerül. A bőr hámlasztásának legdrágább módja pedig a gyémántporos csiszolás. (Azért elég vastag arcbőr lehet, amit gyémántporral kell csiszolni…) A puha és finom bőrért vörösboros pakolást és kaviáros krémet használnak azok, akiknek a pénztárcája lehetővé teszi a méregdrága kezeléseket. Ezek most a legfelkapottabb szerek, már ami a legális eljárásokat illeti. A szépülni vágyó gazdagok ugyanis semmitől nem riadnak vissza, ha a játék a „bőrükre megy”.

Szólj hozzá a témához fórumunkon>>>

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1820 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x