A múlt rejtélye: Vajon mi okozhatta halálukat?
Címlap / Őrület / A múlt rejtélye: Vajon mi okozhatta halálukat?

A múlt rejtélye: Vajon mi okozhatta halálukat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mindenki tudja, hogy léteztek. Mindenki tudja, hogy kihaltak. Csak azt nem tudja senki, hogyan, és miért.  

A Neander-völgyi emberek – mert emberek voltak ők is – évezredekig egyeduralkodóként éltek Európában és Ázsia nagy részén. Erős, robosztus testük félelmetes vadászt jelentett, a kontinensen nem volt ellenfelük, sem állat, sem más ember. DNS mintáik alapján elkészítették genetikai „tervrajzukat”, és ez meglepő újdonságokkal szolgált: az evolúció egyenes ága nem a homo sapiens, hanem a Neander-völgyi. Bizonyos az is, hogy beszélni tudtak, eszközöket készítettek, és feltételezik, hogy fejlettségi szintjük jóval felülmúlja az eddigi elképzeléseket.

A génállomány keveredése
A genetikai kutatások azt is alátámasztják, hogy az Afrikából Európába átvándorló homo sapiens hosszú időn keresztül együtt élt a Neander-völgyiekkel, sőt, még keveredtek is! Ez a keveredés nem lehetett ugyan számottevő, mert a mai ember génállományában nem hagyott jelentős nyomot, de létezett, ami azt jelenti, hogy a rokonság nagyon közeli kellett, hogy legyen a két különböző emberfaj között. Ez azért meglepő, mert a mai ember génállománya közelebb áll a csimpánzéhoz, mint például a Neander-völgyiekéhez. (Állítólag a csimpánzokkal is volt az embereknek „egyéb” kapcsolatuk…!)

Miért tűnt el?
Mindezek ellenére a Neander-völgyi ember szinte egyik pillanatról a másikra eltűnt, és máig nem derült ki, hová lettek. Elméletek tucatja látott már napvilágot: a meleg miatt haltak ki, a hideg miatt haltak ki, a jód hiány végzett velük, a homo sapiens kiirtotta őket, az asszonyaik haltak meg a vadászatokon, stb. Biztosat még senki nem tudott megállapítani, ez az egyetlen, amiben mindenki egyetért. Sőt, vannak, akik szerint nem is haltak ki! Egy 12. századi arab utazó leírása alapján arra következtetnek, hogy Európa legészakibb részein még pár száz évvel ezelőtt is éltek, rettegésben tartva a környéket. Kegyetlen, kőkori primitív népnek, de remek harcosoknak, vadászoknak állítja őket a szerző.

Ennek a leírásnak alapján készült a 13. harcos című nagysikerű film is, Antonia Banderas főszereplésével. A film remek, és látványos, de az igazsághoz nem visz közelebb, a rejtély még nem oldódott meg. 

HarmoNet tipp: Az ősember kirándul>>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1417 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x