Tovább marad szűz, aki reggelizik?
Címlap / Őrület / Tovább marad szűz, aki reggelizik?

Tovább marad szűz, aki reggelizik?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Számtalan teória látott már napvilágot az étel és a szex közötti kapcsolatról, japán kutatók mégis vadonatúj eredménnyel tudtak előállni: azok a fiatalok, akik nem reggeliznek, általában fiatalabb korukban veszítik el a szüzességüket. 

Egy 3000 résztvevővel végzett tanulmány alanyai közül azok, akik fiatal kamaszkorukban nem reggeliztek rendszeresen, állításuk szerint átlagosan 17,5 évesen veszítették el a szüzességüket, szemben a Japán egészében átlagos 19 éves életkorral. Azok esetében, akik rendszeresen fogyasztottak reggelit fiatalkorukban, az első szexuális élmény életkora átlagosan 19,4 év volt.

A japán egészségügyi minisztérium támogatásával készült tanulmány célja az volt, hogy módokat találjon a nem kívánt terhességek számának csökkentésére. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a stabil otthoni élet nem kedvez a korai szexuális élet kialakulásának.

„Azok, akik nincsenek jóban a szüleikkel – például azért, mert nem készítenek nekik reggelit – esetleg a szexualitás révén próbálják levezetni frusztrációjukat” – állítja a tanulmányt vezető Kunio Kitamura, a japán Családtervezési Szövetség feje. „Ha a gyerekek nem érzik kényelmesen magukat a családi környezetben, hajlamosak kimaradozni.”

Az is kiderült, hogy a fiatalon nemi életet élő kamaszok általában azért hagyják ki a reggelit, mert későn érkeznek haza.

Japánban a legalacsonyabb a születési arányszám az egész világon, mivel egyre több fiatal halogatja a karrierjükre és életmódjukra tehernek tartott családalapítást. A felmérés azt is kimutatta, hogy a házaspárok közel 40 százaléka nem élt szexuális életet több mint egy hónapja. A válaszadók azt állították, hogy a munkától túlságosan fáradtak, vagy a szexet felesleges nyűgnek tartják.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1434 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x