Csoki csavar: Lesz-e adó az édes ízeken?
hirdetés
Címlap / Őrület / Csoki csavar: Lesz-e adó az édes ízeken?

Csoki csavar: Lesz-e adó az édes ízeken?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

A csokoládét ugyanúgy meg kellene adóztatni, mint az alkoholt és a dohányárukat, hogy sikerrel vehessük fel a harcot az elhízás egyre súlyosbodó problémája ellen, hangzott el csütörtökön egy brit orvosi konferencián. 


Rendezvénynaptár
Az emberek általában alulbecsülik a csokoládé egészségügyi veszélyeit, mondta el a Brit Orvosszövetségnek David Walker családorvos, élénk vitát váltva ki erről. „Úgy hiszem, a csokoládé fontos szerepet játszik az elhízásban és az ehhez kapcsolódó betegségekben. Azt próbálom megértetni, hogy a csokoládé átcsusszan az egészségtelen ételek szűrőjén” – magyarázta Walker. „Azt mondanám, hogy a csokoládé megadóztatása nem oldaná meg az elhízás problémáját, ám talán lelassítaná az elhízottak arányának növekedését.”
A bírálók szerint a csokoládé megadóztatása egyszerűen nem működne. „Ha megadóztatjuk azokat az élelmiszreket, amiket szeretnek a fogyasztók, nem a csípők lesznek keskenyebbek, hanem a pénztárcák könnyebbek” – mondta el a BBC-nek Julian Hunt, az Étel- és Italszövetségtől. „Bár a címlapokra kerüléshez nagyszerűek, ezek a ’kövérségi adók’ a valóságban nem működnének.”

Hunt megjegyezte, hogy a Brit Orvosszövetség 2003-ban már megvitatott egy hasonló javaslatot, ám elvetették, mivel az orvosok szerint ez nem csökkentené az elhízást, főként a szegényebb rétegeket sújtaná és nagyon nehéz lenne betartatni.

Roger Corder, a Londoni Orvostudományi Egyetem professzora szerint Walker nem jó problémára koncentrált. „A csokoládé nem jó célpont. Ha a cukrot céloznánk meg, eltalálhatnánk az összes egészségtelen ételt. Valószínűleg megtévesztik valamennyire a lakosságot, mivel számos cég azt hirdeti, hogy a keserű csokoládé egészséges. Valójában csak aza csokoládé tekinthető hasznosnak, amely természetes flavonoidokban gazdag.”
Walker tudomásul vette, hogy javaslatával nem lehetne szavazatokat nyerni. „Nagyon bátornak kellene lennie a kormánynak, hogy megtegye ezt a lépést, de ezzel bebizonyítanák, hogy tényleg fel akarják venni a harcot az elhízással és az egészségre potenciálisan veszélyes élelmiszerekkel.”

Medipress 
 
[ 2424 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x