Fókusz a tanulásban: a rágógumi
Címlap / Őrület / Fókusz a tanulásban: a rágógumi

Fókusz a tanulásban: a rágógumi

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-23

Egy nemrég végzett felmérés szerint (ami minden takarító rémálma lehet) a rágózás növeli a tinédzserek iskolai teljesítményét. 


Rendezvénynaptár
Sok amerikai iskolában a házirendben tiltják a rágózást, a tanulók ugyanis gyakran az asztalokat és a székeket ’díszítik’ a használt rágógumikkal. A Baylor Orvostudományi Egyetem kutatásai alapján azonban a rágózás jó hatással van az iskolások tanulmányi eredményeire.

A kutatók 108, 13 és 16 év közti tanulót kértek fel a kutatásban való részvételre. A tanulókat két csoportra osztották: az egyik csoportban lévő diákoknak meghagyták, hogy minden órán, valamint házi feladat és dolgozatírás közben is rágózzanak. A másik csoport tagjai nem rágózhattak iskolai feladataik végzése közben.

14 héttel később a rágós csoport tanulmányi eredményeiben 3 százalékos javulás mutatkozott. "Apró, de statisztikailag jelentős változás" - írják a kutatók.

A szakértők szerint a rágózás csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét a szervezetben, így sarkallja a diákokat a jobb teljesítményre.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1600 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x