Újabb 3D mozi a Cannes-i Filmfesztiválon, mesés tájakkal!...
Címlap / Őrület / Újabb 3D mozi a Cannes-i Filmfesztiválon, mesés tájakkal! (Képekkel!)

Újabb 3D mozi a Cannes-i Filmfesztiválon, mesés tájakkal! (Képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Disney-Pixar legújabb alkotása a 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról szól, aki a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez. 

A film alkotói, köztük Pete Docter rendező, úgy döntöttek, hogy a nagy kihívásnak eleget téve, kellő felkészülés céljából saját szemükkel is látniuk kell a Tepuis táblavidéket. Belefogva életük legnagyobb küldetésébe, 2006 szeptemberében az alkotók 10 fős kis csapata egy 10 napos életre szóló kalandban vehetett részt. Egyenesen a dél-amerikai dzsungelbe vetették be magukat, Venezuela, Brazília, Guyana határán. Három nap utazás repülőgépekkel, terepjárókkal, helikopterekkel kellett ahhoz, hogy végre elérjék a kiszemelt célpontot, és kezdődhetett a mesés kaland…


A Fel! készítői lélegzetelállító tájakat fedezhettek fel, megmászták a tulajdonképpen egyetlen bevehető tepuist, azaz táblahegyet, a Roraima-t , szembeszálltak halálos mérgű hangyákkal (ezek csípése 24 órán belül halált okozhat), fenyegető szúnyogokkal, veszélyes skorpiókkal, miniatűr békákkal és mérgeskígyókkal. A merész filmkészítők még Kukenan (Matawi Tepuiként is ismert) vidékét is bejárták, melyet a helyi Pemon indiánok „a halál otthonának” is neveznek.

A venezuelai Angels Falls a Auyantepui-ról zuhan alá, a világ legnagyobb vízeséseként tartják számon, mindenkit lenyűgöz csodálatos látványa. Így volt ez a Fel! kreatív csapatával is, ez a természeti csoda inspirálta őket a filmbéli Paradise Falls megalkotásakor, ami a valós zuhatag háromszorosa a vásznon.


A Fel! készítői azóta már rég hazatértek rengeteg felejthetetlen élménnyel, sajátkészítésű videofelvételekkel, ezer és ezer fényképpel. A kaland során szerzett vizuális tapasztalatok óriási hatással vannak a filmre, ezt bárki felfedezheti, aki megnézi ezt a fantasztikus Walt Disney - Pixar produkciót. A hazai mozikban október 11-től lesz látható.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3038 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x