34 éve töretlenül népszerű: az EFOTT a legnagyobb hallgatói...
Címlap / Őrület / 34 éve töretlenül népszerű: az EFOTT a legnagyobb hallgatói buli! OMEGA szuperkoncert Baján

34 éve töretlenül népszerű: az EFOTT a legnagyobb hallgatói buli! OMEGA szuperkoncert Baján

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-28

10 nap, több mint 300 hazai fellépő, 11 helyszín: az idei EFOTT számokban. Mindez persze nem tudja visszaadni az élményt, amit tavaly több mint 60 ezer ember átélt. 


Rendezvénynaptár
Az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 1976 óta nemcsak a felsőoktatásba járókat várja. Az elmúlt évek során az EFOTT lett az a hely, ahol a még nem, vagy a már nem egyetemisták és főiskolások a legnagyobbat bulizhatnak együtt, csak szabadon. A fesztivált minden évben más városban rendezik, így nemcsak egy hatalmas buli, hanem egyfajta országjárás is a hűséges efottozók számára.

Az EFOTT a régió legnagyobb eseménye, amely bátran – és recept nélkül – ajánlható bárkinek, 0-tól 99 éves korig. Mellékhatása nincs, főként sok mosolytól és határtalan jókedvtől lehet tartani, meg persze attól, hogy mindenkit hatalmába kerít a fesztiválhangulat, a „Csak szabadon…” életérzés.

Idén, Baján, július 14-19 között a zene és a gasztro a téma, mi más is lehetne a halászlé fővárosában?!

Ennek megfelelően a Halfőző Fesztivállal együttműködve az EFOTT rendhagyó módon már a mínusz 4. napon, július 10-én, pénteken délben megnyitja a Petőfi-szigeten kialakított kempinget. A hetijegyet váltott fesztiválozók ettől a pillanattól ingyenesen használhatják azt, és a Halfőző EFOTT utcájában azt is megmutathatják, hogy nem csupán mulatozni, hanem főzni is mesterfokon képesek.

Ahhoz ugyanis kétség sem fér, hogy a főiskolások és egyetemisták méltán híresek a fergeteges bulikról, olyannyira, hogy még a Ganxsta Zolee és a Kartel-t is megihlette a fesztivál. Az idei EFOTT hivatalos dala lett a Tengertánc (Csak szabadon…) című nóta, amelyet a fesztiválon élőben is előadnak majd a fiúk, Bochkor Gáborral (Sláger Rádió) kiegészülve.

De nem csak a rapzene kedvelői találják meg a kedvükre valót, a fesztiválon a hazai zenei elit legnagyobbjai képviseltetik magukat, a nulladik nap, július 14-én a negyvenéves Woodstock évfordulója alkalmából a tribute zenekarok (Message to Hendrix, Joe Cocker Cover Band, Doors Emlékzenekar, AB/CD, Hollywood Rose) melegítik be a terepet.

Az első nap pedig egy szenzációs szuperkoncert, az OMEGA produkciója fokozza tovább a kedélyeket. Benkő László, a legendás zenekar billentyűse ígéri, hogy az OMEGA minden korszakát a legjelesebb nótákkal elevenítik majd fel.

A későbbiekben sem lehet majd csalódni: Quimby, Kispál és a Borz, P.A.S.O., Belga, Magna Cum Laude, Ladánybene 27, Kowalsky meg a Vega.. – csak néhány név a több mint 300 előadó közül.

A zene és a felszabadult bulizás mellett természetesen nem csak jókat enni és inni lehet majd: számtalan szabadidős programmal készülnek a szervezők. A helyi főiskolás sátorban a korán kelőket reggeli torna várja, az erőre szükség is lesz a Guitar Hero versenyeken, vagy a rekeszizmokat alaposan megdolgoztató Dumaszínházasoknál: Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Aranyosi Péter és Kiss Ádám idén sem kíméli majd a közönséget! A lustábbak a turisztikai kirándulásokon felfedezhetik a vidéket, de  elterülhetnek a babzsákokon vagy a függőágyakban is, hogy erőre kapjanak az esti karaoke-ra a Velkepopovice-i Karneválban.

Idén sem marad kuriózum nélkül az EFOTT: a Sugovica vize felett mérhetik össze erejüket a főiskolai/egyetemi csapatatok kötélhúzás versenyszámban! Sőt: szombaton Baja és Szekszárd városa is megmérkőzik egymással ebben a nem mindennapi sportágban!

0-99 éves korig bárki nagy kedvezménnyel válthat belépőt az EFOTT-ra. A hetijegyek mindössze 13.900 Ft-ba kerülnek, a napijegyek elővételben a nulladik napra 2000 Ft-os, szerdától szombatig pedig 4500 Ft-os áron vásárolhatók meg. A hétvégi jegy – péntek, szombat – július 10-ig elővételben mindössze 8900 Ft-ba kerül.

Jegyek továbbra is válthatók a TEX és a Ticketportal hálózatában, illetve minden lottózóban – természetesen a fesztivál ideje alatt a helyszínen is!

Az előzetes jegyeladások alapján az EFOTT szervezői bíznak abban, hogy sikerül a tavalyi 60 ezer fős létszámrekordot is megdönteni.

Egy biztos: július 14-19. között Baján mindenki bulizhat egy emlékezeteset, Csak szabadon... – Te miért hagynád ki?

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 697 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x