34 éve töretlenül népszerű: az EFOTT a legnagyobb hallgatói...
Címlap / Őrület / 34 éve töretlenül népszerű: az EFOTT a legnagyobb hallgatói buli! OMEGA szuperkoncert Baján

34 éve töretlenül népszerű: az EFOTT a legnagyobb hallgatói buli! OMEGA szuperkoncert Baján

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

10 nap, több mint 300 hazai fellépő, 11 helyszín: az idei EFOTT számokban. Mindez persze nem tudja visszaadni az élményt, amit tavaly több mint 60 ezer ember átélt. 

Az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 1976 óta nemcsak a felsőoktatásba járókat várja. Az elmúlt évek során az EFOTT lett az a hely, ahol a még nem, vagy a már nem egyetemisták és főiskolások a legnagyobbat bulizhatnak együtt, csak szabadon. A fesztivált minden évben más városban rendezik, így nemcsak egy hatalmas buli, hanem egyfajta országjárás is a hűséges efottozók számára.

Az EFOTT a régió legnagyobb eseménye, amely bátran – és recept nélkül – ajánlható bárkinek, 0-tól 99 éves korig. Mellékhatása nincs, főként sok mosolytól és határtalan jókedvtől lehet tartani, meg persze attól, hogy mindenkit hatalmába kerít a fesztiválhangulat, a „Csak szabadon…” életérzés.

Idén, Baján, július 14-19 között a zene és a gasztro a téma, mi más is lehetne a halászlé fővárosában?!

Ennek megfelelően a Halfőző Fesztivállal együttműködve az EFOTT rendhagyó módon már a mínusz 4. napon, július 10-én, pénteken délben megnyitja a Petőfi-szigeten kialakított kempinget. A hetijegyet váltott fesztiválozók ettől a pillanattól ingyenesen használhatják azt, és a Halfőző EFOTT utcájában azt is megmutathatják, hogy nem csupán mulatozni, hanem főzni is mesterfokon képesek.

Ahhoz ugyanis kétség sem fér, hogy a főiskolások és egyetemisták méltán híresek a fergeteges bulikról, olyannyira, hogy még a Ganxsta Zolee és a Kartel-t is megihlette a fesztivál. Az idei EFOTT hivatalos dala lett a Tengertánc (Csak szabadon…) című nóta, amelyet a fesztiválon élőben is előadnak majd a fiúk, Bochkor Gáborral (Sláger Rádió) kiegészülve.

De nem csak a rapzene kedvelői találják meg a kedvükre valót, a fesztiválon a hazai zenei elit legnagyobbjai képviseltetik magukat, a nulladik nap, július 14-én a negyvenéves Woodstock évfordulója alkalmából a tribute zenekarok (Message to Hendrix, Joe Cocker Cover Band, Doors Emlékzenekar, AB/CD, Hollywood Rose) melegítik be a terepet.

Az első nap pedig egy szenzációs szuperkoncert, az OMEGA produkciója fokozza tovább a kedélyeket. Benkő László, a legendás zenekar billentyűse ígéri, hogy az OMEGA minden korszakát a legjelesebb nótákkal elevenítik majd fel.

A későbbiekben sem lehet majd csalódni: Quimby, Kispál és a Borz, P.A.S.O., Belga, Magna Cum Laude, Ladánybene 27, Kowalsky meg a Vega.. – csak néhány név a több mint 300 előadó közül.

A zene és a felszabadult bulizás mellett természetesen nem csak jókat enni és inni lehet majd: számtalan szabadidős programmal készülnek a szervezők. A helyi főiskolás sátorban a korán kelőket reggeli torna várja, az erőre szükség is lesz a Guitar Hero versenyeken, vagy a rekeszizmokat alaposan megdolgoztató Dumaszínházasoknál: Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Aranyosi Péter és Kiss Ádám idén sem kíméli majd a közönséget! A lustábbak a turisztikai kirándulásokon felfedezhetik a vidéket, de  elterülhetnek a babzsákokon vagy a függőágyakban is, hogy erőre kapjanak az esti karaoke-ra a Velkepopovice-i Karneválban.

Idén sem marad kuriózum nélkül az EFOTT: a Sugovica vize felett mérhetik össze erejüket a főiskolai/egyetemi csapatatok kötélhúzás versenyszámban! Sőt: szombaton Baja és Szekszárd városa is megmérkőzik egymással ebben a nem mindennapi sportágban!

0-99 éves korig bárki nagy kedvezménnyel válthat belépőt az EFOTT-ra. A hetijegyek mindössze 13.900 Ft-ba kerülnek, a napijegyek elővételben a nulladik napra 2000 Ft-os, szerdától szombatig pedig 4500 Ft-os áron vásárolhatók meg. A hétvégi jegy – péntek, szombat – július 10-ig elővételben mindössze 8900 Ft-ba kerül.

Jegyek továbbra is válthatók a TEX és a Ticketportal hálózatában, illetve minden lottózóban – természetesen a fesztivál ideje alatt a helyszínen is!

Az előzetes jegyeladások alapján az EFOTT szervezői bíznak abban, hogy sikerül a tavalyi 60 ezer fős létszámrekordot is megdönteni.

Egy biztos: július 14-19. között Baján mindenki bulizhat egy emlékezeteset, Csak szabadon... – Te miért hagynád ki?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x