Görögország bekeményít: vissza a Parthenont!
Címlap / Őrület / Görögország bekeményít: vissza a Parthenont!

Görögország bekeményít: vissza a Parthenont!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

Egyre több ország követeli vissza eltulajdonított műkincseit, leginkább az angoloktól. Egyiptom után most Görögország is mind hangosabban tiltakozik, és ebben szerepet kapott az újonnan megnyitott Akropolisz Múzeum is. 

 

Öt év késéssel, idén nyáron nyitotta meg kapuit az újjá épített Akropolisz Múzeum. A nyitóünnepséget eredetileg a 2004-es Athéni Olimpiára tervezték, ám a munkálatok nem készültek el időben, így csak idén júniusban nyitotta meg kapuit ismét a görög kultúra legjelentősebb múzeuma. A hatalmas, 25 ezer négyzetméternyi kiállítótérben három szinten csodálhatjuk meg az antik művészet remekeit, és az európai kultúra alapjainak számító ógörög műkincseket. A megnyitóünnepség, amely egy hétig tartott, egyben hadüzenet Nagy-Britannia számára is, hiszen Görögország régóta szeretné visszakapni a XIX. században eltulajdonított, felbecsülhetetlen értékű régiségeit, melyek többségét a British Museumban őrzik.

A Görög Kulturális Minisztérium első sorban azokat az antik Parthenon-frízeket követeli vissza, amelyek a British Museum első számú ógörög látványosságai közé tartoznak. A felbecsülhetetlen értékű műkincsekért régóta hadakozik a két állam, és Görögország most igyekszik a közvéleményt is maga mellé állítani. Az újonnan megnyílt Akropolisz Múzeum az ógörög kultúra és az antik műkincsek fellegvára lett, és ha szeretnénk meglátogatni, akkor érdemes még idén megtenni. A múzeum vezetősége 2010. januárjáig mindössze 1 eurós összegért kínálja a belépőt, hogy ezzel is népszerűsítse a tárlatot, és felhívja a világ figyelmét a jogtalanul birtokolt műkincsekre. Februártól szüntetik meg a kedvezményes, bevezető árú belépőjegyet, ám a teljes összeg így is 5 Euró alatt marad – ígéri a vezetőség.

Korábban: Kerítés épül a piramisok körül>>


 
 
[ 2531 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x