Magyarok a Gasherbrum I csúcsán
Címlap / Őrület / Magyarok a Gasherbrum I csúcsán

Magyarok a Gasherbrum I csúcsán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mécs László után újabb hat magyar hegymászó érte el a 8068 méteres Gasherbrum I (Hidden Peak) csúcsát magyar idő szerint vasárnap délelőtt 11 óra körül. 

Erőss Zsolt, Ugyan Anita, Csollány Katalin, Sterczer Hilda, Csizmadia Péter és Tarjányi István Mécshez hasonlóan oxigénpalack használata nélkül mászta meg a Karakorum-Himalája hegység csúcsát. A magyar sikert beárnyékolja, hogy a velük egy időben próbálkozó cseh expedíció egyik tagja balestet szenvedett, és elhunyt - tájékoztatta az MTI-t Borsik Richárd, az expedíció magyarországi kapcsolattartója.

A Gasherbrum I-et egy hete első magyarként megmászó Mécs László ezúttal az alaptáborban maradt, ő tájékoztatott a magyar csúcshódításról és a csehek tragédiájáról.

"Helyi idő szerint a tervezetthez képest négy órával később, hajnali kettőkor indult a csúcstámadás, a késés oka a az erős szél volt, ami a 7200 méteren lévő 3-as tábor sátrait veszélyeztette. Az úton egyébként már ragyogó volt az időjárás, a haladást leginkább a nagy hó nehezítette. A csúcsmászók közül Vörös László és Juhász Bálint visszafordult, a többiek, köztük a három lány pakisztáni idő szerint két órakor elérték a csúcsot, majd megkezdték a leereszkedést. Az utolsó rádiós bejelentkezésük szerint már majdnem elérték a 3-as tábort.

Sajnos történt egy tragédia is. A magyarok alatt kapaszkodó cseh csapat egyik tagja lecsúszott a hegyoldalon, és a zuhanás az életébe került" - zárta a sikerről szóló beszámolót a szomorú hírrel Mécs.

A magyarok számára most a gyors pakolás és költözködés napjai jönnek, le kell bontaniuk mind a négy tábort, hiszen szerdán már megérkeznek a teherhordók az alaptáborba, hogy csütörtökön az expedíció elinduljon a következő izgalmas cél, a 8611 méteres K2, a magyarok által kilencedik meghódítandó, nyolcezer méter magas csúcs felé.

(MTI)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 970 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x