Statisztika a Mikulás munkabírásáról
Címlap / Őrület / Statisztika a Mikulás munkabírásáról

Statisztika a Mikulás munkabírásáról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Elképesztő teljesítményt nyújt a Mikulás karácsonykor: becslések szerint hárommillió rénszarvas húzta szánján egyetlen éjszaka alatt csaknem 500 ezer tonnányi ajándékot visz ki 700 millió keresztény gyereknek. 

A The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában olvasható "Mikulás-statisztika" az egyszerűség kedvéért azt feltételezi, hogy a Télapó a világ mintegy 2 milliárd gyermeke közül csak a keresztény családok csemetéit ajándékozza meg karácsonykor. Ez, a Mikulás nagy könnyebbségére, egyből 700 millióra szűkíti az érintettek körét. Háromgyerekes családokat feltételezve ez 233 millió háztartást jelent, ennyit kell tehát meglátogatnia a Mikulásnak egyetlen éjszaka alatt. (Feltételezzük, hogy nincs olyan család, ahol mindhárom gyerek rossz lett volna).


A keresztény családok egyenletes földrajzi eloszlását feltételezve arra jutunk, hogy két család átlagosan 1,47 kilométerre lakik egymástól. Eszerint a Mikulásnak szánjával 342 millió kilométeres utat kell megtennie.

Ha okosan csinálja, Télapó keletről nyugatra halad, így dolgozhat ugyanis a legtöbbet éjszaka. Ha a gyerekek 8 órát alszanak, a Mikulásnak 32 óra áll rendelkezésére, hiszen 24 órát nyer, míg teljesen megkerüli a Földet.

A távolság és az időtartam ismeretében már kiszámolhatjuk a szükséges sebességet (feltéve persze, hogy eltekintünk az ajándékok elhelyezésének időigényétől és mindenféle pihenőidőtől), ami nem kevesebb, mint 10,7 millió km/h. Ezzel a Mikulás szánja nagyságrendekkel gyorsabban siklik, mint az ember által valaha alkotott leggyorsabb közlekedési eszköz, a Voyager 1, melynek sebessége csupán 10,8 mérföld/óra volt.


A szükséges rénszarvasok számának becsléséhez az ajándékok súlyáról is mondanunk kell valamit. Ha 660 grammal számolunk ajándékonként, az összesen 461 ezer tonnányi meglepetést jelent. Egy rénszarvas vonóerejét 150 kilogrammra becsülve (és feltéve, hogy magának a szánnak nincs tömege) a Mikulásnak nem kevesebb, mint hárommillió kifejlett rénszarvasra van szüksége.

A brit lap újságírója átfogó elemzésében mindössze egyetlen körülményről feledkezett meg, ami a Mikulás lehetetlennek tűnő vállalkozását talán mégis kivitelezhetővé teszi: a gyerekek nem minden keresztény országban tőle várják a karácsonyi ajándékot.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4500 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x