Gyermeksírás a német parlamentben
Címlap / Őrület / Gyermeksírás a német parlamentben

Gyermeksírás a német parlamentben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Több forradalmi változást hozott az idei esztendő Németországban is, egy azonban különösen kiemelkedett közülük: az ország háború utáni történetében első ízben fordult elő, hogy a parlament, azaz a Bundestag padsoraiban az egyik év végi plenáris ülésen felsírt egy csecsemő. 

 

Természetesen nem a parlamenti képviselői korhatár alsó küszöbét csökkentették minimálisra: a szeptember végén tartott választások nyomán alakult, immár 17. Bundestagban egy képviselő édesanya számára tették lehetővé, hogy négyhónapos gyermekét a parlamentbe is magával vigye.

A bonni, illetve berlini Tisztelt Ház az elmúlt évtizedekben szigorúan csecsemőmentes övezetnek számított. A szigorú ügyrendi szabályok még csak a lehetőségét sem említették annak, hogy egy újszülött vagy apró gyermek "elkísérheti" édesanyját - netán édesapját - a Bundestagba. Mostanáig mindezt még a forradalmi újításaikról híres Zöldek sem kezdeményezték, pedig a környezetvédők a múltban sem mentek a szomszédba egy kis hagyományrombolásért.


Parlamenti források szerint ezúttal is a Zöldek tettek javaslatot a képviselői csecsemők jelenlétének engedélyezésére. Ráadásul partnerre akadtak a választások eredményeként kormányra került liberálisokban és személy szerint azok vezetőjében, Guido Westerwellében. A szabadelvű szabaddemokraták felkarolták a Zöldek kezdeményezését, és Westerwelle kiharcolta: szükség esetén a csecsemők "belépése" sem tagadható meg az ülésterembe.

Egyelőre azonban még csak ad hoc jellegű intézkedésekről van szó, az ennek megfelelő eljárási rend még kidolgozásra szorul. Noha az úttörés már megtörtént, és az első eset óta immár többször is előfordult, hogy csecsemősírás miatt is zajos volt az ülésterem, szigorú szabályok kidolgozására van szükség.

Az illetékesek szerint minden liberális rendelkezés ellenére elengedhetetlen lesz a csecsemők, illetve szüleik jogainak korlátozása. Így szinte bizonyos, hogy a "honanyák" ülés közben nem szoptathatnak és gyermekeiket a "legégetőbb" esetek ellenére sem pelenkázhatják. Az pedig egyfajta etikai, erkölcsi elvárás lesz, hogy az apróságokat csak a legszükségesebb esetben hozzák magukkal a Bundestagba.

Mindenesetre a képviselők már készülnek az új korszakra. A közelmúltban az egyik parlamenti alelnök, a történetesen zöldpárti Katrin Göring-Eckhardt kezdeményezésére egyfajta csúcstalálkozót tartottak, amelyen az újszülött, illetve néhányhónapos gyermekkel rendelkező képviselők vettek részt, köztük konzervatívok és baloldaliak is. A napirenden a különös liberalizálással, illetve - ettől elválaszthatatlanul - az önkéntes önkorlátozással összefüggő kérdések szerepeltek. A rendkívüli csúcstalálkozón a csecsemők ezúttal korlátozás nélkül részt vehettek.

Göring-Eckhardt egy év végi nyilatkozatában elismerte, hogy a végzetes szabályozás kidolgozásával kapcsolatban még sok a teendő. A pillanatnyi helyzetet "a szükség törvényt bont" elv, illetve a gyermekes anyák, illetve apák támogatását célzó törekvés jellemzi.

A hírek szerint mindezzel a Bundestag elnöksége, illetve a legidősebb képviselőket tömörítő, úgynevezett idősek parlamenti tanácsa is egyetértett. Sőt egyfajta konszenzus alakult ki arra vonatkozóan, hogy a "Bundestag-bébik" még jó szolgálatot is tehetnek, mégpedig azért, mert a legkomorabb viták közepette is képesek egy csapásra megszépíteni a hangulatot. Erre pedig a Bundestagban is nagy szükség van.
 
 
 
[ 2539 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x