2,1 millió eurós festmény egy 70 éve üresen álló lakásban...
Címlap / Őrület / 2,1 millió eurós festmény egy 70 éve üresen álló lakásban

2,1 millió eurós festmény egy 70 éve üresen álló lakásban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A párizsi lakás - bár a bérleti díjat végig fizették - 70 éve lakatlan volt, kulcsra volt zárva és soha senki nem nyitott be, egészen mostanáig. Senki nem tudta, hogy kincset rejt. 

A nő, aki bérelte, még a II. Világháború előtt Franciaország déli részére költözött és soha többé nem tért vissza Párizsba. Nemrég halt meg 91 évesen.

A Trinité templom közelében, a Pigalle és az Opera között található lakásba az örökösödést intéző szakemberek mentek be, hogy leltárt készítsenek a nő vagyonáról.


A felmérést készítő egyik férfi úgy fogalmazott, hogy az volt az érzése, Csipkerózsika kastélyában jár. Mindent elborított a több évtizedes por, és a rengeteg pókháló.

Már a bútorok és a világháború előtti Mickey Mouse játék is feltűntek neki, de a szívverése akkor hagyott ki egy ritmust, amikor meglátta az egyik festményt: egy rózsaszín estélyi ruhában feszítő gyönyörű nőről. A képet egy híres XIX. századi olasz festő, Giovanni Boldini készítette. Mint utóbb kiderült, a festményen látható nő Boldini múzsája volt - és egyben annak a francia nőnek a nagyanyja, aki évtizedekre üresen hagyta a lakást.

A XIX. századi múzsa Marthe de Florian, egy színésznő, akinek a lakásban megtalálták a szépen rendezett, masnikkal átkötött szerelmes levél gyűjteményét is. A nő rajongói között volt a festő Boldini mellett George Clemenceau egykori francia kormányfő is.

A festményt szakértőknek kellett megvizsgálniuk, hogy igazolni lehessen: valódi Boldini. Soha nem állították ugyanis ki és eddig nem volt utalás a művészettörténeti könyvekben a létezésére. Végül mégis találtak egy hivatkozást a festő özvegyének emlékiratában, eszerint a képet Boldini 1898-ban festette, amikor a múzsája 24 éves volt.

A festményt elárverezték, tizen licitáltak rá és a 300 ezer eurós kikiáltási árú képet végül 2,1 millió euróért vették meg. Ez rekord egy Boldini festmény esetében.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3604 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x