Óriás injekciós tűvel fecskendeznek cementes folyadékot...
Címlap / Őrület / Óriás injekciós tűvel fecskendeznek cementes folyadékot a múzeum alá

Óriás injekciós tűvel fecskendeznek cementes folyadékot a múzeum alá

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Hetek óra folyik a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum kibővítése, felújítása. A napokban speciális, "óriás injekciós tűvel" fecskendeznek cementes folyadékot a már meglévő épületek alá.  

A Tornyai János Múzeum komplex látogatóbarát fejlesztése nyomán egy háromszintes interaktív bemutatóhely jön létre a múzeum és a mellette lévő bérház közötti foghíjtelken. Új bejárati portál épül; a földszinten és az emeleten időszaki kiállítótereket alakítanak ki.

A dél-alföldi régióban egyedülálló látványraktárban helyezik el a szakemberek a látogatók elől eddig elzárt, kiemelkedő jelentőségű régészeti, néprajzi, képzőművészeti és helytörténeti gyűjteményt. Az új terekben látogatóbarát technológiát és szolgáltatásokat hoznak létre: audio-guide rendszert, érintő képernyős infoterminálokat, integrált látogatómenedzsment rendszert alakítanak ki.


A 365 milliós fejlesztést a magyar állam és az Európai Unió csaknem 310 millió forinttal támogatja. Október óta zajlanak a kivitelezési munkálatok a fejlesztés területén. Az eddigiekben bontási munkák zajlottak, a múzeum melléképületei bontották el.

Jelenleg egy igazi 21. századi alapozási technológia, az úgynevezett jet grouting segítségével folyik az építkezés. Ez a mélyalapozási, talajszilárdítás módszer a már meglévő épületek alapjának megerősítésére szolgál. A módszer lényege, hogy egy speciális, "óriás injekciós tűvel" fecskendeznek cementes folyadékot a foghíjtelek két oldalán lévő épületek alapja alá, hogy "megalapozzák" a leendő épületet.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1747 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x