Eladó a világ legdrágább játékvasút gyűjteménye: 30...
Címlap / Őrület / Eladó a világ legdrágább játékvasút gyűjteménye: 30 millió fontért

Eladó a világ legdrágább játékvasút gyűjteménye: 30 millió fontért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Sotheby’s aukciós ház árverezi a Jerni gyűjteményt, az európai és amerikai minőségi vasút modellek és játékmozdonyok legnagyobb gyűjteményét. 

"Képzeljék, hogy egy hatalmas területet a legritkább és tökéletes állapotban megőrzött játékok töltik meg" - lelkendezett David Redden, a Sotheby’s alelnöke. "A Jerni gyűjtemény szenvedélyes tisztelgés a játékkészítés aranykora előtt, de a mérete az, ami igazán lélegzetelállító."

A Sotheby’s csak az egyben eladó gyűjtemény ötödét állította ki, de az így is elfoglalja az aukciós ház londoni székhelyének egy egész emeletét. A 35 ezer modellt és játékot egyetlen ember, Jerry Greene gyűjtötte össze 50 év alatt. 

 

Mint mondta, a gyűjtemény örök szerelem volt a számára, de itt az ideje, hogy mindenki élvezhesse ezeket a csodálatos tárgyakat.

A gyűjtemény darabjai 1850 és 1940 között készültek a vezető európai és amerikai gyártók műhelyeiben. 3500 régi mozdony mellett számtalan vasútállomás, híd és egyéb valódi épület pontos mása található a gyűjteményben - köztük sok olyan, amelynek az eredetije elpusztult az I. vagy a II. világháborúban.









 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4709 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x