Munkavédelem: füldugót a zenészeknek!
Címlap / Őrület / Munkavédelem: füldugót a zenészeknek!

Munkavédelem: füldugót a zenészeknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Távolabb akarják ültetni egymástól a BBC zenekarainak zenészeit az új munkaegészségügyi szabályok miatt, emellett füldugót és rágógumizást javasolnak nekik. 

A brit sajtó- és kulturális orgánum 50 oldalas jelentésben inti zenekarainak muzsikusait, hogy zajos környezetben dolgoznak és veszélyben a hallásuk, mi több, egész egészségük. A figyelmeztető irat azután született, hogy az Európai Unió munkahelyi zajhatárait Nagy-Britannia is a magáévá tette, de nem túl hamar született: három esztendő kellett a vállalat házi munkavédelmi tanácsadójának a "műhöz".


A jelentés kitér arra, hogy a trombitások láncfűrészével vetekvő zajban dolgoznak, átlagosan 92 decibelt terheli hallásuk, a kürtösök háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, mint félóra motorozás, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával vetekedő zajt kénytelenek elviselni.   

A BBC-nek öt zenekara van.

"Természetesen, ha valaki a fúvósok mellett ül, az nagyon zajos lehet, de nem hinném, hogy a rágógumizás gyönyörű lenne a közönség szempontjából" - idézte Peter Admas csellistát a The Daily Telegraph című brit lap.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1886 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x