Na hol él a legtöbb tigris? Hát Amerikában!
Címlap / Őrület / Na hol él a legtöbb tigris? Hát Amerikában!

Na hol él a legtöbb tigris? Hát Amerikában!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-17

Van, aki azt szereti, ha az ölébe simuló cica igazán nagyra nő. Egy friss felmérés szerint az Egyesült Államokban több tigris él fogságban, mint egész Ázsiában szabadon! 

 

Rendezvénynaptár
A divathóbort azonban veszélyes, súlyos következményei lehetnek a gazdi és az állat szempontjából egyaránt. Mert a tigrisek, vagy éppen az oroszlánok, a medvék és a csimpánzok cuki kis kölykök, fiatal korukban babusgatni, simogatni lehet őket, mint egy kiscicát. Csak aztán felnőnek és gyakran kiszámíthatatlanul viselkedő veszélyes ragadozókká válnak.


A bulvár hírekben ma már gyakran szerepelnek olyan megdöbbentő esetek, amikor egy oroszlán, vagy egy medve megöli a gazdáját, két éve pedig az volt az egyik leghátborzongatóbb hír, hogy egy Amerikában tartott csimpánz váratlanul rátámadt a gazdája ott vendégeskedő, általa is jól ismert barátnőjére, letépte az arcát és lerágta az ujjait.

Nehéz lehet a sorsa az állatoknak is, a szerencsére ritka támadások elkövetőit lelövik, de a legszelídebb példányok is többnyire ketrecben végzik. Egy tigris egyéves koráig helyes kis kölyökként szabadon jár a házban, aztán megnő és élete hátralevő mintegy 20 évét rácsok mögött töltheti. Egy csimpánz 10 évig is a családdal lehet, de aztán ő is megnő, és ne feledjük, 60-65 évig él. Olyan állatok kerülnek egy legfeljebb nappali méretű helyre, amelyek akár több száz kilométert is bejárnak szabadon.


Az is gond, hogy a gazdik pénze elfogy, vagy egyszerűen megunják a sok gondoskodást igénylő kedvencüket, akit eredetileg esetleg csak divatból fogadtak be, vagy azért, hogy felvágjanak az ismerősök előtt. Sok állat pedig túléli a gazdit. Nem véletlen, hogy egy bébi csimpánzért 50-60 ezer dollárt is kérnek, a felnőtteknek viszont nincs piaci értéke. A felnőtt állatok gyakran kerülnek menhelyekre.

Visszatérve a tigrisekre és a megdöbbentő becslésre, miszerint egyedül Amerikában többen élnek fogságban, mint eredeti környezetükben szabadon, nehéz megjósolni, hogy távlatilag milyen következménye lehet, ha egy csúcsragadozó állományának többsége generációkon keresztül fogságban él. 

 
 
[ 2854 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x