Ismét a kínai jeti nyomába erednek
Címlap / Őrület / Ismét a kínai jeti nyomába erednek

Ismét a kínai jeti nyomába erednek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

Az állítólag a Hupej (Hubei) tartományi sötét erdőkben élő kínai jeti (yeren) keresésére indulnak ismét, hogy végérvényesen a rejtély végére járjanak. 

 

A két méternél magasabb, felegyenesedve járó lény létezésében évszázadok óta hisznek a Sennungcsia (Shennongjia) erdőség környékén élő falusiak. A "vadembert" e magas hegyvidéki területeken - úgy tudni - több száz alkalommal látták: azok szerint, akik találkoztak vele, testét sötétszürke, vöröses szőrzet borítja.

Lábnyomait és elhullajtott hosszú, sűrű szőrzetének darabjait kínai kutatók elemezték, és azt állították, hogy azok egyetlen általuk ismert élőlénytől sem származhatnak. Azonosítására már több expedíciót indítottak, de a hatalmas majomszerű lényként ábrázolt jelenség létezésének tényleges bizonyítékai még nem kerültek elő.


Sajtóközlések szerint a természetvédelmi terület részbeni átfésülésére a napokban újabb csapat indul, benne 38 egyetemi és kutatóintézeti szakemberrel, hogy katalogizálja a régió különleges ökoszisztémáját. A felmérés során mintegy ezer különböző állatról is adatokat gyűjtenek, köztük az arany piszeorrú majomról és a fehér prémű medvéről. Munkájukat körülbelül másfél hónaposra tervezik.

2005-ben egy Mujü (Muyu) nevű faluban élő pásztor azt állította a kínai állami médiában, hogy két szőrős arcú, sötét, mélyen ülő szemű, kiemelkedő orrú, kócos hajzatú lénnyel találkozott, amely egyaránt hasonlított majomra és emberre. Egy másik helybeli, aki évekig élt remeteként Sennungcsia erdeiben, 19 alkalommal látott a jetire utaló lábnyomokat, de magát az állatot egyszer sem sikerült megpillantania.

A nagy kínai jeti felkutatására tett korábbi kísérletek az 1970-80-as években, illetve 2010-ben nem jártak sikerrel.

A "vadember" létezésében hívők számára kiábrándító nyilatkozatot tett korábban Csou Kuo-hszing (Zhou Guoxing), a pekingi természettudományi múzeum volt igazgatója, paleontológus. Véleménye szerint ugyanis nincs "kínai jeti". Mint mondta, valamennyi helyet felkereste, ahol megjelenni vélték, és vizsgálatai alapján jutott erre a megállapításra.

Véleménye szerint a hajminták, a koponyák és egyéb nyomok mind vagy emberektől, vagy majmoktól, vagy medvéktől származtak. Meggyőződése, hogy a helyi kormányzat csupán a természetjáró és jetivadász turisták vonzásának céljával tartja fenn a "vadember" mítoszát. 
 
[ 1682 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x