Több ezer éves indián sziklavéseteket loptak el Kaliforniában...
Címlap / Őrület / Több ezer éves indián sziklavéseteket loptak el Kaliforniában

Több ezer éves indián sziklavéseteket loptak el Kaliforniában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Háromezer évesnél is régebbi, a paiute indiánok által szentként tisztelt, sziklába vésett ábrázolásokat loptak el Kalifornia állam keleti részén motoros kővágó eszközökkel, létrákkal és generátorokkal felszerelkezett bűnözők. 

 

A rendhagyó műkincsrablás elkövetői összesen hat petroglifát hasítottak ki a vulkáni kőzetfalakból Bishop város és a kaliforniai-nevadai határ közelében. Több tucatnyi sziklavéset megsérült.
 
 
A Vulkanikus Táblaföldek elnevezésű, számos régészeti lelőhelyet magába foglaló területen több száz helyen találtak évezredes indián petroglifákat. Ezek közül sok vadászokat és vadállatokat ábrázol, de akadnak közöttük geometriai ábrák és más jelképek is, amelyek a paiute-ok hite szerint az ősök lelkébe nyíló ablakok vagy szent üzenetek. A területet szabadon látogathatják a turisták, a sziklákhoz vezető utakat eddig csak ritkán zárták le az indián szertartások idejére.

 
A lopást és a rongálást október 31-én fedezték fel. A tettesek egy csaknem 200 méteres sávban tettek kárt a petroglifákban, több helyen fél méterszer egy méteres, 15 centiméter vastag táblákat kihasítva a sziklafalból. Több helyen 5 méteres magasságban dolgoztak.
 
 
Becslések szerint a tettesek darabonként 500-1500 dollár közötti áron adhatják el zsákmányukat a műkincsek feketepiacán.

 
 
[ 1066 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x