A férjét önvédelemből megölő nő kivégzése ellen tiltakoznak...
Címlap / Őrület / A férjét önvédelemből megölő nő kivégzése ellen tiltakoznak aktivisták Kínában

A férjét önvédelemből megölő nő kivégzése ellen tiltakoznak aktivisták Kínában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

Több mint négyszáz jogász és aktivista követeli petíciójában annak a nőnek a szabadon engedését, akit halálra ítéltek, miután önvédelemből megölte az őt évekig megalázó férjét. 

 

Az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet beszámolója szerint a 42 éves Li Jen évekig szenvedett férje miatt. Az erőszakos és részeges férfi gyakran megverte és megalázta őt, előfordult, hogy az arcán nyomta el a cigarettáját, vagy kizárta az erkélyre télen, amikor a nőn alig volt ruha, s a nő egyik ujját is levágta.
 
Li többször próbált a hatóságokhoz fordulni, kért segítséget a rendőrségtől, sebeit és kórházi dokumentációt felmutatva bizonyítékként, ám azok nem tettek semmit a nő érdekében. Az ügy 2010 végén vett fordulatot: miután egyik este a férj sokadik alkalommal ütlegelni kezdte, s fegyverrel fenyegette, Li önvédelemből lelőtte a férfit. A holttestet feldarabolta, maradványait egy nyilvános vécébe szórta, majd tettét bevallotta egy barátjának, aki értesítette a rendőrséget.
 
Lit a helyi középfokú bíróság halálra ítélte, fellebbezését a szecsuani felsőfokú bíróság elutasította, a legfelsőbb bíróság pedig januárban rendelkezett kivégzéséről, amelyet a következő hetekben végrehajthatnak.
 
Az ítélethirdetés után számos szervezet tiltakozott, így a petíciót kezdeményező, a halálbüntetés eltörléséért harcoló intézet igazgatója, Teng Piao is. A South China Morning Post című lapnak nyilatkozó Teng szerint a bíróság nem vette figyelembe a nő gyilkosságot megelőző panaszait, a szomszédok és ismerősök tanúvallomásait, amelyek mind azt bizonyítják, hogy Li családon belüli erőszak áldozata volt.
 
Az ítélet nem használ, csak árt a hasonló problémákkal együtt élő nők helyzetének - mondta a családon belüli erőszak ellen harcoló hálózat munkatársa, Feng Jüan, a petíció egyik aláírója. Az AI azt emeli ki, hogy ha a kínai hatóságok a nemzetközi jognak megfelelően kellő időben védelmet nyújtottak volna az elítéltnek, elkerülhető lett volna a gyilkosság.
 
Kínában a családon belüli erőszaktól szenvedő nők védelmére jelenleg csupán tartományi szinten létezik szabályozás, az országos szintű jogszabály megalkotása a hivatalos tájékoztatás szerint folyamatban van. Tartalmának nyilvánosságra hozatalára a múlt héten 12 ezer aláírást tartalmazó petíció szólította fel a törvényalkotókat.

 
 
[ 1327 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x