Vízre száll a Pilar
Címlap / Őrület / Vízre száll a Pilar

Vízre száll a Pilar

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A tervek szerint újra vízre száll a Pilar, az amerikai írófejedelem, Ernest Hemingway bárkája.  

A hajó fél évszázada hever a Finca Vigia, az író egykori házának kertjében a Havanna melletti San Francisco de Paulában, és az idő, a nedvesség alaposan kikezdte.

Restaurálásra szorul éppen úgy, mint maga a ház, amelyet az író 1939-ben vásárolt azon a pénzen, amelyet az Akiért a harang szól című regényéért kapott.Az író házát is felújítják.

A bostoni székhelyű amerikai Hemingway-alapítványnak sikerült a Finca Vigiát felvetetnie azoknak az amerikai történelmi épületeknek a listájára, amelyeket pusztulás fenyeget. Ez volt az első eset, hogy Amerika egy határain kívül lévő épületet tüntet ki ezzel.Az alapítvány gyűjtést is szervezett a házban található dokumentumok könyvek, folyóiratok, lemezek, magánlevelek rendbe tételéhez, de a Kubával való viszony rosszabbodása miatt Washington megtiltotta, hogy Havannába küldjék a pénzt. A kubai kormány erre válaszul megadja a szükséges 600 ezer dollárt. A Pilar volt az író társa tengeri kalandozásaiban, és ezek az élmények ihlették Az öreg halász és a tenger című regényét, amelyért Nobel-díjat kapott.A restaurálás hamarosan megkezdődik.
mti
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 676 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x