Az Ember Napja
Címlap / Őrület / Az Ember Napja

Az Ember Napja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A McCann Erickson Budapest Reklámügynökség 1000 Hang Alapítványa 2006-ban negyedik alkalommal rendezte meg Az Ember Napja konferenciát. 

A McCann Erickson Budapest Reklámügynökség 1000 Hang Alapítványa 2006-ban negyedik alkalommal rendezte meg Az Ember Napja konferenciát. A rendezvényen, amely ezúttal a forrásszerzés és adománygyűjtés kérdéseire fókuszált, 54 non-profit szervezet vett részt. A konferencián végzett felméréséből kiderült, hogy a hazai civil szféra nagy része (63%) egyértelműen fontosnak tartja a marketing tevékenységet, ugyanakkor csak elvétve veszi igénybe reklámügynökségek szolgáltatásait.

A McCann Erickson Reklámügynökség felmérése szerint a hazai civil szervezetek több mint 94%-a küzd szponzorációs gondokkal. A magyar non profit szféra vezetői úgy érzik, kevesebb pénzhez jutnak, mint amennyi a piacon reálisan elérhető lenne, legfőképpen a támogatói oldal közömbössége (36%), illetve a nem megfelelő marketing tevékenység miatt (36%).

A McCann Erickson felmérése szerint a civil szervezetek fontosnak tartják a marketing tevékenységet (63%), és 76%-uk önálló, kidolgozott arculattal is rendelkezik. Arra a kérdésre viszont, hogy rendelkeznek-e bármikor kiküldhető és vállalható bemutatkozó anyaggal, már csak 61%-uk mondott igent, és a résztvevők 9%-a szeretne a jelenleginél színvonalasabb anyaggal megjelenni a potenciális támogató cégek előtt.

Mindezek ellenére a válaszadók csupán 3%-a állította, hogy folyamatos munkakapcsolatban áll egy kommunikációs ügynökséggel, 33% a pénzhiányt jelölte meg akadályként. Meghatározó ellenérvként hangzott el az is, hogy a szervezeteknek ilyen téren nincs kapcsolatuk (21%), és inkább házon belül oldják meg kampányaik tervezését, kivitelezését. A megkérdezettek 42%-a még nem hallott arról, hogy egy kommunikációs ügynökségtől szakmai segítség formájában is kérhető hozzájárulás vagy adomány. A felmérésből kiderül, 4%-uk már élt ilyen lehetőséggel.

A McCann Erickson kutatása arra is rávilágít, hogy a hazai non-profit szervezetek hasonló mértékben kedvelik a televízió (33%), a sajtó (33%) médiafelületeit és a direkt marketing eszközeit (32%). Kommunikációs stratégiájuk meghatározó eleme a merészség: a válaszadók 72%-a vallotta, hogy a reklám „minél merészebb, annál jobb”.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 901 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x