Egy kisbaba halála
Címlap / Otthon / Egy kisbaba halála

Egy kisbaba halála

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Geréb Ágnes, az otthon szülés mozgalmának szószólója, vezette le szombaton a Születésházában azt a szülést, amely az újszülött halálával végződött- tudhattuk meg a híradásokból. 

Mi is történt pontosan? Az RTL Klubnak adott nyilatkozatában Geréb Ágnes, aki 17 évet dolgozott kórházi szülész-nőgyógyászként, és 18 év alatt 3300 otthoni szülést kísért, elmondta, hogy tapasztalatai szerint ez a kisbaba sajnos kórházi körülmények között is meghalt volna.

Geréb Ágnes a www.szules.hu oldalon a szeptember 15-i bejegyzésben arról tájékoztat, hogy a szülés és a vajúdás komplikációmentes volt. A kisbaba fekvése megfelelő volt, és nem volt a méretarányosnál nagyobb. Végig megfelelő szívhang mellett a kisbaba feje már kibújt, amikor sajnos elakadt a válla. Geréb Ágnes szerint mindent megtettek, ami szakmailag lehetséges ilyenkor, ám ezek a próbálkozások sikertelennek bizonyultak. Végül rendes és újszülött mentőt is hívtak, hogy a tőlük két percre lévő János kórházba szállíthassák az édesanyát és picijét, ahol a kisbabát már nem tudta újraéleszteni az orvoscsoport. Az édesanya fizikai állapota a híradások szerint megfelelő.

 

Csákány M. György szintén az RTL Klubnak nyilatkozva elmondat, hogy viszonylag ritkán fordul elő hasonló komplikáció: ezer szülésre 2-5 hasonló eset jut.

Geréb Ágnes 17 éves klinikai praxisa során is fordultak elő hasonló esetek, ám ezek egy része halállal vagy maradandó oxigénhiányos károsodással fejeződött be.

S bár külföldi otthon szülések során már előfordult hasonló, Magyarországon még nem volt ilyenre példa- írja bejegyzésében Geréb Ágnes, aki azt is kihangsúlyozta, hogy az otthonszülések továbbra is biztonságosak, hiszen a gyerekhalálozás egy ezrelék alatt van, a szülő nők halálozása nulla, és a kicsik sérülések nélkül jönnek világra.

Geréb Ágnes őszinte fájdalmáról és együttérzéséről biztosította a családot, és azt is hozzátette:

„Végiggondoltuk mindannyian újra és újra, hogy mit kellett volna máshogyan tenni, hol volt a hiba. Nem tudjuk. Nem értjük.”

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5699 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x