Az idei karácsonyfatrend: színes, barokkos és meghökkentő...
hirdetés
Címlap / Otthon / Az idei karácsonyfatrend: színes, barokkos és meghökkentő

Az idei karácsonyfatrend: színes, barokkos és meghökkentő

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-26

Akár hetek óta díszítgetjük a lakásunkat, akár csak Szenteste kezdünk neki - mindig az ünnep legmeghittebb, legszebb pillanatai közé tartozik a karácsonyi díszek válogatása, elhelyezése, a csillogó fények felcsillanása. A hangulatot, azt az igazit, mézeskalács-illatú, gyerekszem-fényű áhítatot is szépen keretezi a karácsonyra feldíszített otthon. 


Rendezvénynaptár

Az idei díszeket, hatásokat és díszítési ötleteket szeretném megosztani az olvasókkal.

Barokkos, színes és csillogó
A korábbi évektől eltérően idén kevés a natúr dísz és díszítés: barokkos, színes, csillogó minden, hatalmas vagy fényes díszek csillognak a fákon, sok a meghökkentő szín, figura és új anyag. Visszatérnek a színes karácsonyfaégők is, már nem csak az egyszínűeket használjuk. Az égősorokat pedig nem csak a fára tehetjük fel: az ablakok, ajtók körül, a karácsonyi asztalon, a falakon, dekorációkon is végigfuthatnak, szabadon, lazán feltekerve vagy odadobva. Nagyon mutatósak a díszített égősorok is: van olyan, ahol pihetollak borítják az apró égőket, vagy harang formájú, színes üvegernyőcskék.

A karácsonyfa szimbólumai >>

Mécsesel és gyertyák
A mesterséges fények mellett természetesen gondoljuk az élőfényre is: a gyertyákra és mécsesekre. Karácsonykor már éghet az adventi koszorú valamennyi gyertyája, a karácsonyi asztalon is jól mutatnak a gyertyák – mécsest pedig helyezzünk minden olyan helyre, amit egy kicsit szeretnék megdíszíteni. Mécsestartókat mi magunk is díszíthetünk nagyon könnyen: festéssel, dekupázzsal, zsinórozással és még ezer dologgal. Így biztosak lehetünk abban, hogy a fények is illeni fognak a karácsonyi dekorációnkhoz. Igazán szép, ha a díszítés összhangban van a lakással, a saját stílusunkkal, és azzal a képpel, amit a család a karácsonyról gondol. Így valóban mindenkiben szép kép marad a karácsonyról – és nem utolsó sorban gyönyörű otthoni fotókat készíthetünk.

Az ünnep illatai: narancs, fahéj, szegfűszeg
Érdemes az ünnep illataira is gondolni. Idén nagyon sok a narancsszínű díszítés és ezzel összhangban a valódi narancsból készült díszek: ezek a szépségük mellett remek illatot is árasztanak. Fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal és persze fenyőágakkal, tobozzal kiegészítve különösen mutatósak és aromásak.

A valódi narancsból készült díszek mellett idén nagyon divatosak a narancsszínű árnyalatok: általában arannyal és bronzzal, de néha feketével vagy lilával, esetleg pinkkel kiegészítve és megbolondítva használják karácsonyi dekorációként. (A cikk nem ért véget. Lapozzon!)
 
 
[ 5355 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x