Pelenkázó suli kismamáknak, kispapáknak
Címlap / Otthon / Pelenkázó suli kismamáknak, kispapáknak

Pelenkázó suli kismamáknak, kispapáknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A pelenkázás ijesztő dolog lehet, ha valaki még soha nem csinálta. Újdonsült szülőként nyilván még attól is fél, hogy egyáltalán hogyan tartsa a babát. Az eldobható pelenkák cseréje - bár amikor a reklámokban láttuk, olyan egyszerűnek tűntek - a gyakorlatban mégis okozhat meglepetéseket. 

A pelenkázás ijesztő dolog lehet, ha valaki még soha nem csinálta. Újdonsült szülőként nyilván még attól is fél, hogy egyáltalán hogyan tartsa a babát. Az eldobható pelenkák cseréje – bár amikor a reklámokban láttuk, olyan egyszerűnek tűntek – a gyakorlatban mégis okozhat meglepetéseket. Hat pontos pelenkázó iskolánk felkészíti még a legóvatosabb kisapát is, hogy profi pelenkázási szakértő lehessen.

Lépésről lépésre:

A pelenkázás egy olyan művelet, amelyet több ezerszer fog végrehajtani. Először is, helyezze a babát a pelenkázóra és vetkőztesse le! Csomagolja ki a pelenkát!

(1) Emelje meg a lábait és távolítsa el a piszkos pelenkát, letörölve vele a széklet nagy részét!

(2) Használjon meleg vizet vagy a Pampers vastag törlőkendőt, hogy alaposan kitörölje a pelenka alatti területet. Lányok esetében ezt a mozdulatot elölről hátrafelé végezze, hogy a baktériumok ne tudjanak átterjedni a végbélről a hüvely környéki részekre. Óvatosan mossa a szeméremajkakat!

(3) Mielőtt felteszi az új pelenkát, szárítsa meg a babát, és hagyja, hogy játsszon egy kicsit. Így egy kicsit mind a ketten szórakozhatnak, és a baba élvezheti azt, hogy ruha nélkül van.

(4) Végül vegye elő a tiszta pelenkát és csomagolja ki! A színes csíkot tartalmazó fele essen ön felé. Emelje meg a baba popsiját és csúsztassa alá a pelenkát!

(5) A pelenka felső szélének derékmagasságban kell lennie. Húzza fel az elülső részt és terítse ki a hason.

(6) Rögzítse a tépőzárat mindkét oldalon szimmetrikusan a színes macikhoz, és végül húzza a pelenka gumírozott oldalrészeit kifelé. A pelenkának jól kell tartania a deréktájon, mégis elég lazának kell lennie annyira, hogy a kisujja beférjen a pelenka és a baba bőre közé.

Előre készítsen ki minden szükséges eszközt, hogy ne kelljen egyedül hagynia a babát még egyetlen másodpercre sem!

Pampers tipp
Amikor kialakít egy sarkot a baba számára, gondoljon arra, hogy ezt a helyet Ön is ugyanolyan gyakran fogja használni, mint a baba. Öltöztetéshez vagy pelenkacseréhez használjon egy fiókos szekrényt vagy egy asztalt, amely elég magas ahhoz, hogy ne kelljen kényelmetlenül lehajolnia, valahányszor öltöztetni akarja, vagy pelenkát akar cserélni rajta. Helyezzen az asztalra speciális matracot, amelynek az oldala magasabb, és építsen rá korlátot, amely megakadályozza, hogy a baba leguruljon róla pelenkacsere közben. Minden szükséges dolgot tartson kézzel elérhető távolságban - figyeljen arra, hogy elegendő hely legyen köztük és bármikor könnyen ki tudjon nyúlni értük!

Aki szeretne részt venni a HarmoNet és a Pampers közös játékán, látogasson el a www.kartya.harmonia.hu oldalra!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3212 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x