Van-e földi Paradicsom?
Címlap / Otthon / Van-e földi Paradicsom?

Van-e földi Paradicsom?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Amikor a Jehova tanúi az utcán képes füzeteket adnak a kezünkbe, és jólfésült mosolygó embereket látunk oroszlánokkal és birkákkal játszani, bizony legtöbbünk úgy gondolja, hogy igencsak naiv emberek készítették ezeket a rajzokat. Odáig jut az emberiség, hogy a víz is mérgezett és drága, hogyan szedhetnénk az Éden-kert aranyló gyümölcseit szabadon? 

Bizonyos barbár népek húst hússal esznek – mint láttuk a tévében a Hal a tortán című műsorban – holott ha a növényeket az állatokkal etetjük fel, és az állat húsából akarunk jól lakni, elpusztítjuk élővilágunkat. Tudvalévő, hogy a pásztorok tarhonyán és krumplin éltek, csak ritka alkalmakon vágtak állatot. A falvakban pedig tésztát főztek az asszonyok, és ünnepnapon nyúltak a levágni való baromfihoz. Tehenet, lovat nem ölt le azért a gazda, hogy hétköznap marhahúst ehessen. Csak a léhűtő nemesség pazarolt feleslegesen állati fehérjét. Vasárnap, esküvőn, keresztelőn, karácsonykor engedték meg maguknak a lakmározást.

Földi Paradicsom ott van, ahol természetbarát módon él egymás mellett ember, állat, növény, és maga a termőföld. Különös, hogy éppen a legkapitalistább országban, Angliában található a legtöbb természetvédő, a természetért aktívan cselekvő ember, család. Tágabb a látókörük, mint Kelet-Európának? Igaz, az egyszerű jómód tette lehetővé, hogy felkutassák a világ minden kincsét, nálunk a 60-as70-es években senki se utazhatott Egyiptomba, Dél-Afrikába, Ázsiába régészeti leletek után kutatni – három évente 50 dollárból. De sokkal keményebbek még nálunk az emberek iránti előítéletek is, mint Londonban, ahová a gyarmatokról szállították a munkásokat családjaikkal, hogy utakat, vasutakat építsenek. A munkások gyermekei pedig szakemberek, diplomások lettek, s most arab, ghánai, kínai, vietnámi, perzsa kisgyerekek járnak közös iskolákba, óvodákba. 

Óvodás party
Az angolok szeretik az állatokat, a viccek szerint egy angol férfi jobban félti a lovát, mint a feleségét. Nyitott kertekben találkozhatnak a gyerekek legelésző állatokkal, Greenwichben felülhetnek a donkik – szamarak hátára, simogatják őket. Egyik család farmot alakított ki a kertjében. A gyerekek együtt nevelkednek az állatokkal, s az állatok sem félnek az emberektől. 



Természetes, hogy a születésnapi partyra az egész óvodás csoportot meghívták
, nemre és bőrszínre való tekintet nélkül. (Tudjuk, milyen fájdalom a kicsiknek – és nagyoknak – ha valakit kihagynak a meghívottak közül.) Szabadon járkálhattak a gyerekek a tágas udvar és a nyitott lakás között, sőt, természetesen a szülők is mind jelen voltak. De hát reméljük, a szülők nem isszák le magukat, és nem verekednek össze.

Először a malacólba vezették a gyerekeket. Tisztaság volt az ólban is, meg lehetett simogatni a malackát, nem lépkedtek a kis cipők trágyába. Az udvar elkerített részén volt hely a tehénnek és a lovacskának. Ide is bementek a szülők vezetésével. Az apuka a gyerekek és a szülök kérésére egy-egy gyereket felültetett a lóra, de csak úgy, hogy közben fogta a derekukat, majd miután bemutatkoztak az állatoknak, bezárták az ajtót és egy kerítés mögül szemlélgethették a nagy állatokat. 

HarmoNet tipp: Gyógyító lovaglás, csak hozzáértőkkel! Hippoterápia a gyakorlatban >>

Kisebb állatok

A kisebb állatok: csirkék, cicák, nyuszik, kecskék egy másik elkerített udvarrészen legelésztek. Ide már szabadon mehettek be a gyerekek a saját szüleik kíséretében; a szülőknek volt dolguk figyelmeztetni csemetéiket, hogy ne bántsák az állatokat. Minthogy a gyerekek sosincsenek felügyelet nélkül, megtanulják, hogy mind a játszótéren, mind a házakban odafigyeljenek a felnőttek szavára. Természetesen mindig a vendéglátó szabja meg a szabályokat, és figyelmezteti azokat, akik megpróbálnak ellenszegülni. Állat közelében nem ajánlatos vad, hirtelen, erőszakos mozdulatokkal közeledni, mert vagy elszalad, vagy védekezni fog, és azt a gyerek sínylené meg. 

Mindenki jól érezte magát, a vendégek is hoztak magukkal ételt, italt, nem a házigazdának kellett ellátnia húsz gyereket és húsz felnőttet, jutott is, maradt is. 



HarmoNet tipp:
Ember állat egymás mellett >>

Itthon

Sajnos, nálunk kezd megszűnni a vendégeskedés. Hospice látogatásaim során gyakran beszélgetek vidéki emberekkel a kórházban, és azt mondják, még húsvétkor se nagyon látogatják meg egymást. Ez elég szomorú, mert az a kis sonka, kolbász, sütemény bor még senkit se szegényített le, viszont egy jó beszélgetés egész hónapra, évre mosolyt varázsolhat az emberek arcára utólag is. A gyerekek pedig igazán szeretik megmutatni a játékaikat, állataikat egymásnak, társasjátékot pedig csak együtt lehetne játszani. De hát kivel játsszanak, ha nem jöhet át a szomszéd gyerek? Idegenektől kell megtanulnunk boldognak lenni? Voltak szép hagyományaink, nem szabadna elhagyni őket, mi is teremthetnénk Paradicsomot a környezetünkből.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3503 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x