Gazdagodj - feng shui praktikák a bőségért
hirdetés
Címlap / Otthon / Gazdagodj - feng shui praktikák a bőségért

Gazdagodj - feng shui praktikák a bőségért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Ha gond van vállalkozásunk jövedelmezőségével, érdemes megkeresni, mit látunk az irodánk, lakásunk vagy üzlethelyiségünk Gazdagság területén. Ez a terület a feng shui Báguá vagy Törekvés-iskola nevű alapirányzata szerint a bejárattól (ajtótól) balra távolabbi sarok. 


Rendezvénynaptár
A  feng shui a térrendezés ősi kínai tudománya, amelynek célja a harmonikusan rendezett élet. Hogyan hívjuk segítségül a bőség, a több pénz, a pezsgőbb üzleti élet érdekében?

Vannak-e ott rendetlen zugok?

A rendetlenségben eltéved az éltető energia, a csí. Ezért állandóan életenergiát veszítünk ott, ahol a rendetlenség góca van. Ha ez a hely éppen a Gazdagság és siker területe, anyagi veszteségek fognak érni bennünket. Önmagában a rend már sokat segít a gazdagság területének, de természetesen bevethetünk néhány ügyes trükköt is annak érdekében, hogy a terület erős legyen, vagyis vonzza hozzánk a pénzt.

Vannak-e ott „halott” területek?
„Halott” területnek az számít, ahol nincs mozgás, vagyis ahol régóta ki sem nyitottuk a szekrényt, nem húztuk ki a fiókot, vagy amelyik területet nem használjuk semmire. Az ilyen helyeken „poshadt” az életenergia. Meglepő, de még az egészen kis alapterületű helyeken is kialakulhatnak „halott” zugok. Különösen könnyen válhatnak „halott” területté az árumintákkal megrakott polcok, ezek felismerhetők a tárgyakon lerakódott porrétegről. Nem is kell mondanom, milyen hatással van mindez a Gazdagság területére.

Vannak-e ott energiacsapdák?
Energiacsapdává válnak a sötét sarkok, szekrények teteje, bútor és fal közötti kis zugok. Vigyázni kell, ne dugdossunk felesleges, elromlott holmikat az ilyen helyekre („eláll az ott”).

Van-e kellemetlen örökség?
Ilyen holmik lehetnek az előző, csődbe ment vállalkozástól itt maradt iratok, itt maradt-e besuvasztott reklámtáblájuk, vagy látható-e még kitéve a régi hirdetés valahol? Ezek mind-mind a (sikertelen) múlthoz kötnek.

Vannak-e ott olyan holmik, amelyek ellentétesek a Gazdagság eszményével?
Ilyen holmik a kopott, felújításra régóta rászoruló bútorok, szakadt függönyök, elavult, ócska számítógépek. Jelképesen ilyesmi mindaz, ami a szegénységre, kudarcra utal, vagy bármilyen szempontból negatív gondolatokat sugall, pl. a „Sátánizmus fogságában” című könyv.

Vannak-e ott „beteg” tárgyak?
Beteg tárgynak számít mindaz, ami repedt, törött, hiányos, részben vagy teljesen nem működik. Főleg műszaki cikkekre lehet ez jellemző. Az ilyesmit érdemes megjavíttatni, vagy odaadni valakinek, aki még hasznát veszi, például szeret barkácsolni, vagy gyűjti az illető tárgyakat (a gyűjtőnek örömet okoznak még a hibás tárgyak is, ezért neki több jótékony energiát adnak, mint amennyit elvesz hibás mivoltuk).

Vannak-e ott beteg élőlények?
Ahol az élőlények (növények, állatok) megbetegszenek, ott az emberekre is hasonló sors vár. A növények különösen érzékeny jelzői a környezet életenergiáinak. A beteg növény vagy állat a Gazdagság területén erőteljes figyelmeztető jelzés.

Vannak-e ott rossz érzést keltő tárgyak?
Minden, ami rossz érzést okoz, energiát rabol. Ilyen a régóta halogatott nyelvtanulási beiratkozási papír, az napi sikerprogram – videó-, vagy magnókazetta (ez lelkiismeret-furdalást okozhat nap mint nap, ha ellógjuk a „programozást”), a rivális cégre emlékeztető tárgyak, rossz természetű munkatárstól kapott ajándékok, kellemetlenkedő papírok az adóhivataltól stb.

Vannak-e ott labilis tárgyak?
A labilis tárgyak – például a szekrény, aminek mozog a lába, az íróasztal, aminek nem szabad teljesen kihúzni a fiókját, a billegő számítógépmonitor mind-mind üzletünk bizonytalanságát, sikerünk ingadozását sugallja. Itt is érdemes törekedni a stabilitásra.

Ha már mindent meggyógyítottunk ...
Ha mindezeket eltávolítottuk, illetve rendbehoztuk („meggyógyítottuk” a beteg tárgyakat, növényeket, rendet raktunk, kiselejteztük a felesleges dolgokat, erősebbre cseréltük a villanykörtét stb.), akkor jöhet a terület megerősítése. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ezt az előrendezést nem teszik meg, úgy teszik ki a megerősítő tárgyakat, és persze a dolog nem is működik.

Megerősítő tárgyak:
· minden, ami víz vagy fa elemű a kínai Öt elem tana szerint
· akvárium, csobogó, szobai szökőkút
· lépcsőzetes, kisebb vízesést ábrázoló képek
· csillogó tárgyak: kristálygömbök, kristályvázák, ragyogó fémtárgyak
· nagy, növekvő, egészséges növények, főleg a kerek levelűek
· tükrök és tükröző felületű tárgyak (megsokszorozzák a gazdagságot)
· drága holmik, például antik ezüst tárgyak, ékszeres doboz stb.
· műkincsek
· minden, ami a csít , vagyis az életenergiát vonzza: bíbor (de nem piros vagy vörös!) szalagok, zászlócskák, örökmozgók stb.
· perselymalac
· valódi pénz (páncélszekrény, széf, kassza, kabalapénz, kínai pénzfüzérek, numizmatikai gyűjtemény)
· bármilyen tárgy, ami a bőséget, a vágyott javakat szimbolizálja vagy ábrázolja. (Mit vennénk a sok pénzen, mit fogunk kezdeni a bőséggel?)

Bőség-szimbólumok:
· Mosolygó Buddha. Ezt szemmagasságnál kicsit magasabban kell elhelyezni. Az amúgy meglehetősen materialista hongkongi tőzsdeügynökök is megsimogatják reggelente a Mosolygó Buddha gömbölyödő hasát, amikor belépnek az irodájukba.
· Aranyhal (már a neve is sokatmondó! Nem véletlenül nevezzük a pikkelyt „halpénznek”.) Aki iszonyodik a halaktól, az ne tartson, feng shui ide vagy oda! Megfelelnek a hal-ábrázolások is.
· Béka (ősi termékenységszimbólum, mivel igen szapora. Lehet kapni megrázóan csúnya kínai varangy-szobrokat, amelyek feneke alá vagy szájába pénzdarab tehető) (Vigyázat, ha erről Önnek az jut eszébe, hogy a vállalkozása a béka feneke alá süllyed, ezt a jelképet ne válassza, még akkor sem, ha feng-shui irodalom többségben azt tanácsolja! Ugyancsak igaz, ha iszonyodik a békától, vagy a haltól!)
· Malac

Ha van olyan tárgyunk, ami bennünk a bőség érzetét, a gazdagság érzetét keltik, például egy cégnél lehet ez a páncélszekrény, akkor legjobb, ha azt rakjuk a bőséget jelképező sarokba. Lehet ilyen egy bőségesen virágzó növény, vagy egy folyamatábra ami a cég bővülését, növekedését ábrázolja.

Halász Alexandra


 
 
[ 44150 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x