Nem kapják meg időben az októberi megállapodás összegét...
Címlap / Otthon / Nem kapják meg időben az októberi megállapodás összegét a kórházak!

Nem kapják meg időben az októberi megállapodás összegét a kórházak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az októberi intézménymentő állapodás ellenére a kormány által ígért hatmilliárd forintot mégsem kapják meg az idén a kórházak. 

Még sincs idén többlet pénz a kórházaknak
Az októberi intézménymentő állapodás ellenére a kormány által ígért hatmilliárd forintot mégsem kapják meg az idén a kórházak, miközben a beszállítóktól év végéig kértek haladékot.
A miniszter arra hivatkozik, hogy az idén utalják, de a jövő évi keretből, így csak januárban jut el a kórházakhoz - írja a Népszabadság.

Állítólag félreértették a kórházi érdekvédők az októberi megállapodást, így több intézményvezetőt villámcsapásként ért a hír, hogy a még az idén fölhasználható többletforrás már nem érkezik meg a kórházak számlájára.

A kormánnyal tárgyalást folytató intézményvezetők ugyanis rögtön az összességében 42,5 milliárd forintos többletfinanszírozásról szóló megállapodás aláírása után arra kérték a beszállítókat: várjanak tovább a pénzükre, még az idén meglesz. Most fizetniük kéne, ezért szükségük van a megállapodásban szereplő összegre. Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint a decemberre vállalt hatmilliárd forintot még ebben a hónapban utalják, de a pénzt már csak január elseje után tudják felhasználni a kórházak.

Egyetlen fillér sincs gyógyításra
Egyetlen fillér sincs a gyógyításra, hitelből látják el a betegeket a kórházakban - mondta el a Klubrádióban a Szent Imre Kórház főigazgatója. László Imre a Reggeli gyorsban elmondta, az ő intézményük működését sem fedezi az államtól kapott pénz.
A novemberben utalt 328 millió forint csak a dolgozók bérére és a közüzemi díjak egy részére volt elég. Mint mondta, el kellett döntenie, hogy mely számlákat nem fizeti ki, emellett nem tudta kiegyenlíteni az őrző-védő cég, az informatika, és a mosatás számláit sem. A gyógyítás pedig adósság terhére működhetett.

Arcátlanságnak nevezte, hogy a kórházak nem kapják meg időben az októberben megígért pluszpénzt. Ez ugyanis zavart fog okozni az ellátásban, mert a beszállítóktól csak év végéig kértek haladékot - hangzott el a Klubrádióban.

Medipress

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3174 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x