HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-21
Címlap / Otthon / A házasok egészségesebbek?

A házasok egészségesebbek?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-21

A humoristák élcelődése és a pletykalapok hasábjain felfújt sztorik ellenére a házasság egy nemzetközi kutatás szerint valóban jót tesz az embernek. 

 

Rendezvénynaptár

A 15 országban, közel 34 500 ember részvételével készült tanulmányból kiderül, hogy a házas emberek kisebb valószínűséggel szenvednek depresszióban, szorongásban és drogfüggőségben – nyilatkozta Kate Scott, az új-zélandi Otago Egyetem klinikai pszichológusa.

„Vizsgálatunk azt mutatta, hogy a házasság számos mentális egészségügyi előnnyel jár mind a férfiak, mind a nők számára, és a házasság felbomlásával összefüggő bánat és törés sebezhetővé teheti az embereket a mentális rendellenességekkel szemben” – állítja Scott.

A különélés, a válás vagy a megözvegyülés férfiak és nők esetében egyaránt összefüggésbe hozható a mentális zavarok megnövekedett kockázatával, különösen férfiak esetében a depresszióval, nők esetében pedig a kábítószerezéssel és alkoholizmussal.
„Az egyeik legjelentősebb eredmény az, hogy az elmúlt években általánosan elfogadott tényként kezelték, hogy a házasság a mentális egészségügy szempontjából a férfiak számára előnyösebb. Tanulmányunk támasztja alá ezt az álláspontot” – tette hozzá a kutató. „A vizsgálatunk alapján elmondhatjuk, hogy a házasságban sosem élőkhöz viszonyítva a házasság a mentális rendellenességek többsége szempontjából kedvező mind a férfiak, mind a nők számára.

A tanulmányból azonban az is kiderült, hogy a férfiak kisebb valószínűséggel válnak depresszióssá az első házasságuk alatt, mint a nők. Scott szerint ennek az lehet az oka, hogy a nők első alkalommal nagyobb valószínűséggel követik a hagyományos feleségszerepet.
Más kutatásokból az derült ki, hogy a hagyományos nemi szerepek halványulásával, valamint annak köszönhetően, hogy a nők többet dolgoznak és magasabb iskolázottságúak, a női depresszió aránya visszaesett.

A szóban forgó tanulmány azt mutatta, hogy a házasság az alkohol- és kábítószerfogyasztás kockázatát nagyobb mértékben csökkenti a nők, mint a férfiak esetében.
Ez azzal állhat összefüggésben, hogy a nők a terhesség alatt jelentősen csökkentik alkoholfogyasztásukat, és ez a gyermek születése után is megmarad.

A tanulmány alapjául a WHO az elmúlt évtizedben a fejlődő és a fejlett országokban készített Nemzetközi Mentális Egészségügyi felmérései szolgáltak.

Medipress
 


 
 
[ 3141 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
/img/hirdetes/2019/csengettyu.jpg
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x