Öko-bio, mégis búcsú - a legegészségesebb fesztivál!
Címlap / Otthon / Öko-bio, mégis búcsú - a legegészségesebb fesztivál!

Öko-bio, mégis búcsú - a legegészségesebb fesztivál!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ökológia, bio élelmiszerek, indiai kultúra, vidám, zenés programok, gyermekfoglalkozások, mindez a friss levegőn. Rendhagyó, izgalmas, különleges, felejthetetlen. A legfittebb fesztivál egész évben! Találkozz a HarmoNettel, kapcsolj ki a természetben. Búcsú a stresszes hétköznapoktól... 

Ki hallott olyan búcsúról, ahol nincs körhinta, durrogó légpuskák, pecsenyesütő, és nem a falu kiskocsmája a legnépszerűbb hely a felfrissülésre vágyók körében? Milyen lehet egy búcsú ezek nélkül? Rendhagyó, izgalmas, különleges, és felejthetetlen. Nem csigázzuk tovább a kedves Olvasót, eláruljuk, bizony létezik olyan nyári vigalom, amelyik nem is hasonlít azokra, amiket eddig megszokott! A legfittebb fesztivál egész évben!

15 éve bulizunk
Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő Krisna-völgyi Búcsú  nem csak ennyiben más. Egyedülálló élményben lehet része annak, aki ellátogat Somogyvámosra július utolsó hétvégéjén, vagy bármikor máskor. A Krisna-hívők által létrehozott, 140 lakossal büszkélkedő Ökofalu egész Európában egyedülálló, és nagy híre van a többi földrészen is. A hinduizmus kultúráját és a Védák szentírásaira alapuló életmódot bemutató Völgy az év minden napján fogadja az ide érkezőket: a kíváncsiakat, az útkeresőket, sőt, a kételkedőket is, azokat is, akik szeretik a hasukat, de leginkább azokat, akik különlegességekre és hétköznapi csodákra vágynak.  A Balatontól mindössze 30 km-re lévő, páratlan szépségű zarándokhelyen évente 30 000 hívő és látogató fordul meg. Krisna-völgy a Búcsú idején még inkább díszbe öltözik, és megtelik vendégekkel, akinek a jókedve ezt a nyugalom szigeteként híressé vált helyet a mosoly országává változtatja.


Programok
>>

Különlegességek
A Krisna-völgyi Búcsú minden évben egyre több és több kíváncsiskodót csalogat. Hogy mit is lehet itt látni? Nos, számos dolog történik itt, amire rácsodálkozhat kicsi és nagy, amiben örömét lelheti felnőtt és gyerek, és amire mindig elérzékenyülve emlékszik vissza férfi és nő egyaránt. Rengeteg olyan finomságot lehet itt enni, ami után megnyalja az összes ujját mindenki, legyen akár húsimádó, akár vegetáriánus!

A nyári fesztiválon egész nap változatos előadásokat láthatnak a színpadon a hívők életmódjával, vallásával és mindennapjaival megismerkedni vágyók. Nemzetközi hírű Krisna-hívő előadóművészek színielőadásait és koncertjeit, a Völgybeli iskola tanulóinak musicaljét, az Öko-völgy Program szakértőinek és a Biofarm különböző részlegevezetőinek ismeretterjesztő előadásait is hallhatják az érdeklődők. A tradicionális, tűzceremóniával egybekötött indiai esküvő mindig zsúfolásig tölti a nézőteret és a színpad környékét, mert erre a rendkívüli szertartásra mindenki kíváncsi, így tanácsos jó előre helyet foglalni.  

Kézművesfalu és kirakodóvásár várja majd a régi idők mesterségeinek szerelmeseit, ahol a gyerekeknek is jól érezhetik magukat, hiszen nem csak íjászkodhatnak, megpróbálhatnak papírfigurákat készíteni, agyagedényt festeni és levendulakoszorút fonni, hanem a játszóházban megismerkedhetnek a Krisna-hívő gyerekek játékaival és meséivel is. A játszótér és a hatalmas rétek is kedves élményeket kínálnak a legkisebbeknek.

A környezetvédők és az ökologikus életmód hívei még több tudással és tapasztalattal gazdagodhatnak, akik pedig most szeretnének elkötelezetté válni a bio-témában, minden információt megkaphatnak egy helyen!



Több öko-szervezet is képviselteti magát egy-egy standdal,
a Farm biokertészei is tartanak előadásokat a kert vegyszermentes művelésének nem is oly misztikus rejtelmeiről. Aki pedig nem hisz a fülének, megvásárolhatja és meg is kóstolhatja szakértelmük és munkájuk gyümölcseit, és persze zöldségeit. 

A Völgyben az előbb felsoroltakon kívül működik iskola, tehenészet, arborétum, és méhészet is, természetesen ezek a helyszínek is nyitva állnak a vendégek előtt. Míg a bocikkal - akik között egy indiai zebubika is legelészik - akár közeli ismeretség is köthető, a méhecskéknek inkább „csak” csodaszerként elhíresült termékeivel ajánlatos közelebbi kapcsolatba kerülni. Az itt élő és a gyakorta ide látogató hívők életének központja a keresztény kolostor mintájára felépített Templom, melynek épülete körbevezetéssel tekinthető meg. E program során az itt élő szerzetesek betekintést nyújtanak lelki gyakorlataikba, és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. A rendkívül gazdagon díszített Templom domborműveit és falfreskóit, valamint káprázatos oltárát az itt élő és alkotó művészek készítették.

A Búcsúban két jókora étteremsátor – a nyár folyamán pedig egy csendes, kellemes étterem - várja a keleti finomságokra éhes és szomjas közönséget. A folyamatosan bővülő kínálatból nehéz lehet választani, de mindenképpen érdemes megkóstolni a tejszínes szabdzsit, a tűzdelt pakorát és utánozhatatlanul finom, rózsavizes limonádét!



A HarmoNet kiemelten ajánlja az év legegészségesebb, legfittebb, gyerekbarát fesztiválját! Az eseményekről, a búcsú történéseiről percről percre olvashattok majd nálunk, de a legjobb mégis az, ha megízlelitek a harapnivalóan friss levegőt, megkóstoljátok a legfinomabb bio-élelmiszereket, a keleti konyha remekeit, és végre káros szenvedélyek nélkül, egy fergetegeset buliztok velünk! Sőt, kipróbálhatod a Poláris világ jóskártyát is!

MI OTT LESZÜNK! Tarts velünk!


Krisna-völgy tehát egész évben várja látogatóit, ám ha egy igazán különleges, nyári élményre vágyik, látogasson el a július 23-25-ig tartó Búcsúba! Garantált, hogy Magyarország egyetlen alkohol- és dohányfüstmentes, öko-búcsújában felhőtlenül jól érzi majd magát az egész család!

INFORMÁCIÓK:

Jegyelővétel >>
Szállás >>

(Fotók: krisna.hu; tanakawho: Rainbow on a petal)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5635 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x