Táboroztass pályázatból!
Címlap / Otthon / Táboroztass pályázatból!

Táboroztass pályázatból!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-05

Ilyenkor tavasszal sorra jelennek meg olyan pályázatok, amelyek kedvező táborozási lehetőségeket kínálnak iskoláknak és társadalmi szervezeteknek, ritkán magánszemélyeknek is. Van-e különbség az egyes kiírások között, vagy valamennyi egy kaptafára készül? Ezt szeretnénk most körbejárni. 

 

Rendezvénynaptár
Alapvetően két részre lehet a pályázatokat osztani, támogatási forrást kínáló pályázatokra és marketing célú, kedvezményt ígérőkre.

Támogatási forrást kínáló pályázatnak azokat nevezem, amelyekkel olyan pénzeszközök elnyerésére lehet pályázni, amivel különböző társadalmi csoportok számára válik elérhetővé a nyári táborozás, kirándulás. Hagyományosan a Nemzeti Civil Alapprogram az, ami ilyen típusú pályázatokat kínál. A mostani listában két ilyen pályázatot találunk, egyet Észak-Magyarországon, egyet pedig Közép-Dunántúlon. Várható, hogy a többi öt régióban is hamarosan megjelennek ezek, a korábban a Mobilitás által kezelt források. Van még egy ilyen, állami szerv, vagy állami szervhez közel álló szervezet által meghirdetett lehetőség, ez kifejezetten cigány fiatalok táboroztatását célozza, kiírója az Országos Cigány Önkormányzat. Ezeken a pályázatokon pénzt lehet nyerni, majd az elnyert összeget a fiatalok szabadon választott helyszínen történő nyaraltatására fordíthatja a nyertes.

A nagy forrásokkal ellentétben a másik típusú pályázatok kedvezményeket kínálnak.
A konstrukció egyszerű. Van egy társadalmi szervezet, vagy vállalkozás, amely rendelkezik szálláshellyel, legtöbb esetben kidolgozott programokat is kínálnak, majd a szabad kapacitás értékesítésének szándékával különböző kedvezményeket kínálnak. Többen feltehetően valóban kedvezményt adnak az árlistájukon szereplő díjakból, de nem kell nagy bátorság azt feltételezni, hogy az értékesítési árak így lettek kitalálva. A pályázatban szereplő térítési díjak utóbbiaknál jól átgondolt, minden költséggel és természetesen a haszonnal is kalkuláló árak, nincs is más díjszabásuk.


A magyarországi iskolák, fiatalokkal foglalkozó szervezetek táboroztatási gyakorlata jelentősen átalakult az elmúlt húsz évben. A rendszerváltoztatás előtti időkben mozgalmi alapon és iskolai szervezésben történtek a táboroztatások és többnyire közigazgatási szervezésben zajlott a napközis táborok működtetése. Napjainkban részben a húsz év előtti rutinok folytatódnak, a nagyobb megyei, települési programok működnek tovább, az önkormányzatok kezelésében maradt szálláshelyeket értékesítik. Folytatódnak azonban az iskolai szervezésű táboroztatások is, itt azonban már nem feltétlenül mennek minden évben ugyanoda a gyerekek. Sokan próbálnak tematikus programokat összeállítani, vagy évről évre újabb helyszíneket találni az országban. A különböző egyesületek, alapítványok, civil szerveződések hasonló gyakorlatot követnek. Nem meglepő tehát, hogy ebben többen üzleti lehetőséget látnak és nem is kifogásolható.

Azok, akik még keresik a lehetőségeket, minden bizonnyal találnak megfontolandó kínálatot:
Táboroztatási célú pályázatok az SFF Tender portálon
Forrás / szerző:
erdelyik

Kép:
piqs.de: Alexander Kaiser - Campingimpressionen

 
 
[ 2035 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x