Írjunk együtt mesét!
Címlap / Otthon / Írjunk együtt mesét!

Írjunk együtt mesét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A mai nap a népmese napja hazánkban - ebből az alkalomból egy közös kalandra hívlak! A népmesék szájról szájra járnak. Néhol kiegészülnek új mondanivalóval, máshol eltérő végkifejlettel mesélik őket. Esetleg kicserélik a szereplőket, talán magát a mondanivalót is a mese aktuálissá, tanulságossá tételéhez, vagy a szórakoztatóbb csattanó végett. 

Írjunk közösen mesét! Én elkezdtem és nagyon várom, hogy milyen befejezéseket írtok hozzá!

Sünn
Történetünk süne egy fiatal teremtménye az erdőnek.
Kíváncsi egy jószág, mindig szeretett volna ismerkedni, barátkozni, csevegni az erdő többi állatával. 
Lelkesen meg is próbálkozott a közeledéssel, de mindig elmenekültek előle. Néhányan felsikkantottak, mint például legutóbb az őzgida, akitől csak meg szerette volna kérdezni, merre van esővizes pocsolya, amiről mostanság hallotta suttogni az egereket. Mások egyszerűen csak elkerülték vagy szóra sem méltatták.


Szegény Sünn nagyon nekibúsult, hogy egy barátra sem talál - nem tudta, miért szaladnak el, ha meglátják. Nem tudta, hogy félnek a tüskéitől. Hiszen őt nem szúrták, sőt igen hasznosnak vélte azokat a kimeredő furcsa dolgokat a hátán, mert rendkívül ügyesen kapta el vele a fáról lehulló almákat, a bokrok bogyóit.
Főhősünk ezért napjait nagyrészt egyedül töltötte, csak messziről hallgatta a többi erdőlakó beszélgetéseit, lassan lemondott arról, hogy részt vegyen ő is a szokásos havi pázsittalálkozón, amit a patakmenti tisztáson tartottak minden teliholdkor.

Egyik reggel a napsugarak melege sütött puha pocijára és ez ébresztette fel. Ma valahogy máshogy érzem magam! - gondolta. 
Kora reggel volt még, a páracseppek látszottak a leveleken, a fűszálak tetején. A virágok is csak akkor kezdtek ébredezni és kibontani színes szirmaikat.

Sünnt annyira lenyűgözte az otthona szépsége, hogy el is feledkezett szokásos szomorúságáról és egyedüllétéről. A sugárzó napfény bűvöletében elindult, hogy megnézze, máshol is olyan gyönyörű-e ma az erdő. Rácsodálkozott a fenyőknél a fény játékára az ágak, levelek között. Izgalmasabbnak, élőbbnek hallotta a patak zenéjét mint bármikor. Szinte énekeltek neki a kis hullámok ahogy a kavicsok között utat törtek maguknak. Sünn szíve megtelt melegséggel.
- Úgy érzem hallom az egész erdőt, érzem a fák szívének dobbanását, hallom a legkisebb állatok motozását is, a lágy szél annyira átjár, hogy szinte úgy érzem repülök! - És boldog mosollyal elkezdett szaladni és csak szaladt, szaladt, hagyta, hadd vigyék a lábai.


Egyszercsak egy réges-rég látott mező közepén találta magát. - Ismerős ez a mező, de amikor utoljára erre jártam, még havas volt a táj- gondolta.
Most viszont mástól volt minden fehér. Körös-körül hófehér virágok pompáztak, illatoztak, amerre csak ellátott. A szél fel-felkapta lehullajtott szirmaikat és csodás fehérségbe burkolta az eget is.

Sünn olyan boldog elragadtatottságot érzett, hogy elkezdett bukfencezni a virágok között, kacagva szaladt egyiktől a a másikig. - Nevessetek velem! Látjátok ti is, milyen szép minden? - kiáltotta és sorban megölelgette a virágokat.

A nagy hancúrozásban a tüskéire felszúródtak a fehér szirmok és Sünn kidíszítve, fehér pompában és óriási kacajok közepette nyargalászott vissza az erdőbe.
Az út mentén találkozott a mókustestvérekkel. Legnagyobb meglepetésére azok nem ugráltak el a közeléből, mint máskor tették, hanem tágra nyílt szemekkel nézték őt és érdeklődve iramodtak felé:
- Te Sünn - mondták egyszerre - mi történt a tüskéiddel?
*

A történet gyerekeken tesztelve! Kaptam már egy-két igen aranyos folytatást, nagyon várom a Tiédet is! Írói kalandra fel! Legyél népmese-készítő a mai napon!

Tamás Krisztina (Tara)

Képek:
piqs.de:akira - Das bin ich!
piqs.de: DnMa - nochmal der kleine Igel
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12737 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x