Adománygyűjtés sószobára a devecseri óvodába
Címlap / Otthon / Adománygyűjtés sószobára a devecseri óvodába

Adománygyűjtés sószobára a devecseri óvodába

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A vörösiszap-katasztrófa következtében Devecserben a levegőbe került szálló por koncentrátum több helyütt a mai napig meghaladja az egészségügyi határértéket, és ez egyre nehezebb helyzet elé állítja az amúgy is veszélyeztetett, gyenge immunrendszerrel rendelkező korosztályt.  

A vörösiszap-katasztrófa következtében Devecserben a levegőbe került szálló por koncentrátum több helyütt a mai napig meghaladja az egészségügyi határértéket (50μg/m3), és ez egyre nehezebb helyzet elé állítja az amúgy is veszélyeztetett, gyenge immunrendszerrel rendelkező korosztályt.

A Devecseri Óvoda Devecser, Kolontár és a környező települések gyermekeinek óvodai ellátását biztosítja. Jelenleg 8 csoportban 180 gyermek jár az óvodába, a gyermekek 77%-a hátrányos helyzetű, 47 %-a halmozottan hátrányos helyzetű, többségében roma családból származó, nehéz körülmények között élő gyermek.

"Az óvodánkba járó gyermekek leggyakoribb betegségei a különböző légúti fertőzések. - mondja Szabóné Bakos Katalin óvodavezető. - E mellett évről-évre nagyobb számban fordul elő pollenallergiával, asztmával küzdő kisgyermek. A gyermekek egészségének megőrzése és a későbbi esetleges asztmás és légúti megbetegedések megelőzése érdekében terápiás célú sószobát szeretnénk létrehozni Devecserben. Ezzel kapcsolatban több céget is megkerestünk, és a budapesti Sóker Sócentrumtól kaptunk egy segítő szándékú felajánlást: ingyenesen ideszállítják a sótéglákat és felépítik a sószobát valamint biztosítanak egy speciális sópárásító berendezést is, csak az alapanyagul szolgáló sótéglákat kellene valahogy megvásárolnunk. Mivel azonban a kármentesítésre létrehozott alapból ilyen célra nem tudunk részesülni, jelenleg sajnos nincs fedezetünk."

A devecseri óvoda ezért tisztelettel kér minden olyan magánszemélyt, civil szervezetet és vállalkozást, aki szeretne segíteni és van rá lehetősége, hogy egy-két sótégla megvásárlásával, vagy pénzadománnyal járuljon hozzá a Devecseri Sószoba megépítéséhez, és ezzel a vörösziszap katasztrófában érintett gyermekek egészségének javításához.

Az adományozás módja:

Beépítésre szánt Adomány Sótéglát közvetlenül vásárolhat a budapesti Sóker Sócentrumban, 1.000 Ft-os áron, címük: 1066 Budapest, Mozsár u. 7., tel: 061-312-1646, internet címük: www.kristalysobarlang.hu A Sóker Sócentrum a megvásárolt Adomány Sótéglákat elkülönítve kezeli és részünkre eljuttatja.

Ha pénzadománnyal támogatná a Sószoba építését, adományát kérjük küldje el a következő címre: „Vackor az óvodáért” Alapítvány, Devecser
Számlaszámunk: OTP 11748090-20005162
A közlemény rovatba kérjük, írja be: „Sószoba”

Hálásan köszönjük mindenki támogatását a devecseri és kolontári gyermekek nevében!!!

Szabóné Bakos Katalin
Óvodavezető      
Gárdonyi Géza Közös Fenntartású Általános Iskola és Óvoda
8460 Devecser Szabadság tér 3. 
Telefon: 06/88-512-790 
E-mai: ovoda@devecser.net
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3113 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x