Biodiverzitás és egészség
Címlap / Otthon / Biodiverzitás és egészség

Biodiverzitás és egészség

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-27

Május közepén a világ számos országában kerül a figyelem középpontjába a biológiai sokféleség jelentősége, az élővilág sokféleségének védelme. Május 22-e a Biológiai Sokféleség Nemzetközi napja, mely az élővilág biodiverzitását fenyegető veszélyekre igyekszik irányítani a nyilvánosság figyelmét. Az ENSZ környezeti programjának egyezményét, mely szerint a biológiai sokféleség csökkenésének jelenlegi ütemét mérsékelni kell - 1992-ben e napon fogadták el. Hazánkban 2004 óta adózunk ünnepekkel e jeles napnak. 

 

Rendezvénynaptár
A biológiai sokféleség a Föld legalapvetőbb természeti erőforrása, élelmet, energiahordozót, alapanyagot szolgáltat számunkra. E mellett a változatosság hátterében álló genetikai információ teszi lehetővé az élőlények fennmaradását. A hibás gének kicserélése sok esetben nyújt megoldást egyes gyógyíthatatlan betegségek kezelésében, de az egyes fajok élet - és túlélőképességére is. Ma ötven faj pusztul ki naponta, míg egy-egy új faj születésére sokszor ezer, tízezer éveket is várni kell. A fajok kipusztulásával a Föld, és annak élővilága egyensúlyának elveszése irányába halad. Minél kevesebb faj létezik, az annál nehezebben alkalmazkodik, és fejlődik! A biodiverzitás kérdésére a válaszunk abban keresendő: vajon milyen minőségű élővilággal, környezettel szeretnénk megosztani földi életünket?



Legnagyobb befektetés az egészség

Minden ember is egyszeri és megismételhetetlen, - ebben rejlik szépsége, csodája - és többek között életképessége is. Génállományunk generációról-generációra öröklődik, magunk is felelősek vagyunk érte, hogy milyen minőségben. Számos kutatás központjában ma az áll, milyen hatással bír életvitelünk - génállományunk egészségére. A kérdés az egészségmegőrzés, és továbbörökítés szempontjai szerint is fókuszba kerülhet. A genetikai kutatások segítenek megérteni, bizonyos tápanyagok és ételek miért jótékonyak egészségünkre, hogyan növelhetjük táplálékaink tápértékét, vagy csökkenthetjük betegségekre való hajlamunkat. Mert egészségünk megőrzése nem csak jó közérzetünk biztosítéka, hanem befektetés és érték, amit a jövő generációjának átadunk. Hosszú távú életképességünk záloga. Életünk legnagyobb hosszú távú befektetését, az egészségünket segít megérteni és saját kezünkben tartani az a weboldal, mely közvetlen információs adatbázissal, és tájékoztatással szolgál a mindennapokban, egyszerűen, és bárkinek.

Egészségfórum, ami összeköt
A labtestsonline.hu oldalra kattintva nyomon követhetjük azokat az egyszerű lépéseket, melyek segítségével egészségünkről gondoskodhatunk. Képet kaphatunk arról, mely életkorban milyen szűrővizsgálatok aktuálisak számunkra, melyek a térségünket veszélyeztető leggyakoribb rizikófaktorok, hogyan kerülhetünk ki a veszélyeztetett zónából, ill. miképp értelmezzük a kezünkbe kapott laboratóriumi leleteket. Ez egy olyan egészségfórum, amely összeköt bennünket: egymással, a szakemberekkel, az orvosokkal, és főképp önmagunkkal. Ablakot nyit az egészségre, menetlevelet ad a megelőzéshez, és a jó minőségű élet megőrzéséhez.


Az egészség-műveltség weboldala

Ez a weboldal felkészít, informál, tájékoztat. Ha a labtestsonline.hu oldalon böngészünk, kiműveltebbek, hozzáértőbbek leszünk az egészségünket illetően. Fel tudjuk mérni saját veszélyeztetettségünket bizonyos betegségekben, megtanuljuk a családi, alkati nehézségeink felismerését, rá tudunk ébredni a szükséges vizsgálatokra és megtanulhatjuk eredményeink kiértékelését. A legfontosabb azonban, hogy a szemünk elé tárt eredmények és értékek nyomán jobban vigyázhatunk önmagunk és környezetünk egészségére. Az egészég oldaláról is tartalmat nyerhet a mondás: a tudás hatalom!

Képek:
piqs.de: flowers&clouds - Butterfly on a flower
piqs.de: stooh! - Der Blick





 
 
[ 2328 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x