Kell egy szatyor!
Címlap / Otthon / Kell egy szatyor!

Kell egy szatyor!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Soha nincsen nálad kicsire összehajtható szatyor, amikor kéne? Megunt vagy itt-ott szakadt, pecsétes pólókból - persze a lyukak és pecsétek megkerülésével, kimetszésével vagy eltakarásával - kiváló, kis helyen elférő, öt perc alatt kész szatyrot készíthetünk többféle módszerrel is. Maradék vagy korábban más formában kiszolgált - megunt - textileknek nagy hasznát vehetjük, ha kicsit más formában, de újra felhasználjuk. 

Ha már senkinek nem kell egyetlen börzén se, a rokonságban sincs senki, akinek odaadhatjuk - kicsit lukas, helyenként foltos, de a nagy része még mindig jó egy darabnak, akkor van remény az újraélesztésre - más formában. Ragadjunk ollót, cérnát, varrógépet és más kellékeket. Kapjuk szét az eredeti darabot - akár téphetjük is! -, és alkossunk belőle kedvünkre.

Kell egy szatyor
Soha nincsen nálad kicsire összehajtható szatyor, amikor kéne? Megunt vagy itt-ott szakadt, pecsétes pólókból - persze a lukak és pecsétek megkerülésével, kimetszésével vagy eltakarásával – kiváló, kis helyen elférő, öt perc alatt kész szatyrot készíthetünk többféle módszerrel is. A maradékokat is hasznosíthatjuk: virágokat vagy más díszeket, foltokat rakhatunk a szatyorra, fület, foganyút is készíthetünk rá. Ajándékba vagy magunknak készíthetjük fa vagy bambusz füllel is. Kezdőknek se okoz gondot az ilyen egyszerű és tartós - környzetkímélő szatyrok elkészítése. Kicsit bonyolultabb technikákkal is megpróbálkozhatunk, ha már gyakorlottabbak vagyunk a varrásban. Ugyan miért kéne minden alkalommal nejlonszatyrot kérni a pénztárnál, főleg, ha már fizetni is kell érte. Ha pedig nem tudsz varrni vagy végképp semmi időd nincs rá, akkor se keseredj el - rendelj egy tartós szatyrot itt az Öko-Piac-Téren e-mailben (okopiacter[kukac]gmail[pont]com) vagy irány az Ökoszolgálat boltja és ott megfizethető áron beszerezhetsz re-szatyrot magadnak az új évre. Hamarosan a webshopban is lesznek feltöltve újra felhasznált anyagú textiltermékek.

Az alábbi modellekhez hasonlókat találsz - nem pont olyat, mint ezek, hiszen fő a változatosság és az egyediség.


 

 

A bambusz vagy fa fül szépnek szép ugyan, de nem túl praktikus és nem is igazán kényelmes. Ehelyett a vállnak, karnak kényelmesebb rugalmas vékony műanyag cső vagy szivacs kerül a textilből varrt fülekbe, ami vállra is akasztható és nem nyom, nem vág.

A fellelt anyagoknak köszönhetően a csinos, bélelt - vagy éppen béleltlen - szatyrok színesebbek, változatosabbak. Hasonló anyagokból készülhetnek - más színekben táskák, szatyrok, neszesszerek, mobiltokok, szemüvegtokok vagy akár kis alkalmi táskák is. 2012-ben a webshopban elérhetők lesznek majd új modellek is.

A rövidebb fülű, kicsi mályva, natúr, piros és mintás darabok kis helyen elférnek, összehajthatók, vagy akár gombóccá gyúrhatók, gépben moshatók, vasalhatók (a mintás rugalmas anyagból van, nem gyűrődik).



A nagyon szakadt vagy szatyornak önállóan nem elegendő anyagokból foltmunkával, csomózással, horgolással, kötéssel akár más darabok is készülhetnek - nem csak szatyrok, lakástextilek, puha szőnyegek, díszek is.


Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-piac-tér
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4580 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x