Haverok, veszély, banda
hirdetés
Címlap / Otthon / Haverok, veszély, banda

Haverok, veszély, banda

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

Itt van a nyár és kezdődnek a nagy rendezvények. Haverok, buli és a pia. Az ember azt gondolná, hogy ha ez a három együtt van, akkor csak jól sülhet el a szórakozás. 

Ez azonban nem így van. Kezdjük a legkisebbel.

A buli


A bulira
- el kell jutni
- ott kell lenni (és jól szórakozni)
- haza kell jutni

Ha ez a három megvan, és egészben vagyunk akkor sikeres volt a buli. Biztonsági szempontból persze.

(Ugyanez vonatkozik a nyári fesztiválokra is, csak ott az arányok változnak meg, hiszen ott hosszabb ideig vagy egy helyen, de erről később.)

Nézük meg, hogy mi az amire érdemes odafigyelni:

Az egyik legfontosabb dolog mielőtt elindulsz, hogy mi legyen nálad. Oké tudom, alapvető sminkfelszerelés, hajkefe, parfüm, rágó, óvszer fogkefe és váltás fehérnemű. Persze a teljesség igénye nélkül.

Mindemellett azonban szükség van még néhány dologra.
- Tudnod kell, hogy hogyan és kivel jutsz a buliba
- Hol lesz a buli
- Miért akarsz ott lenni, mit fogsz csinálni
- Mettől meddig fog tartani

Ezek banális kérdésnek tűnnek, azonban nagyon fontosak. Sokan csak elindulnak bulizni, hogy majd lesz valami. Ez  így is van... Csak nem biztos, hogy az amit szeretnénk. Erre sajnos nagyon jó példa volt a két pécsi eset, és sajnos ugyanebbe a kategóriába tartoznak az un. randi-erőszakok is.

Két sarkalatos pont van, ahol a bajok történhetnek.

Az odajutás, az viszonylag egyszerűbb. Az ember lánya találkozik a barátnőivel, ismerőseivel, és elindulnak "portyázni" az éjszakába. Előtte - csajosan - már alapoznak egy kicsit, természetesen csak a hangulat kedvéért, és aztán indulhat a party.

A gondok ekkor kezdődnek. A zene, a közeg és az alkohol hatására azt gondolhatja, hogy itt nincs semmiféle veszély. Az újdonsült ismerősök jópofák, a pultos mosolyogva adja piát és csak a barátnővel vonulunk el a toalettre, hogy a friss történéseket megosszuk.

Csakhogy:

Egy szórakozóhelyen vannak veszélyforrások:
- a tömeg, rendkívüli esemény hatására egy megvadult csordává tud válni. Szomorú események mutatják ezt, lásd a West Balkán története.
- Napi szinten hallani a szintetikus "diszkódrogokról". A hatásuk különféle lehet az eredmény pedig magáért beszél
- és ott vannak a zsákmányra várók. Akiknek csak egy jó kis kufirc kell. És ezek nem biztos, hogy idegenek.. Sőt..

Az esetek nagytöbbségében a parti- vagy diszkó erőszakokat az ismeretségi körből követik el.


De nézzük, hogy mik azok a dolgok, amik ilyen esetben a segítségünkre lehetnek.
- Amikor megérkezünk egy helyre, ahol még nem voltunk, mindig térképezzük fel. A toalett felderítése, egy nő számára mindig az elsők között van amit megtesz. Ugyanazzel a lendülettel érdemes megnézni, hogy hol vannak a vészkijáratok, hogy lehet oda a legkönnyebben eljutni.
- Hol vannak a biztonsági emberek, akikhez fordulni lehet bármi probléma esetén
- Mielőtt az első italt elfogyasztjuk, figyeljük meg a kiszolgálás menetét, honnan, hogyan és milyen itallal szolgálják ki a többieket.
- Ha bármilyen italt fogyasztunk, kövessük végig a töltést és a felszolgálást
- Amennyiben van, mindig üveges, zárt italt fogyasszunk, amit előttünk nyitnak ki
- Bármit csinálunk közben, az italunkat ne veszítsük szem elől, ha ez megtörtént, akkor vásároljunk újat.
- "újdonsült" ismerősünktől ne fogadjunk el "repipiát", csak úgy, hogy látjuk, hogy hogyan és miből készült. Erre az utóbbira nagyon oda kell figyelni, mert a szórakozóhelyeken nagyon elterjedt, hogy a randidrogokat - részben megbízásra, részben beetetésre - a felszolgáló személyzet keveri a vendég italába.


És eljutottunk az új ismerősökhöz. Addig ameddig el nem sajátítja az ember azt a tudást, hogy képes nagy biztonsággal olvasni a másik test- és gesztus jelzéseiből, addig nem tudhatja, hogy mik is a másik valós szándékai.

Ilyenkor érdemes a következő dolgokat végigcsinálni.

- a kötetlen beszélgetés során tudjuk meg, hogy mi a neve, merre, hol lakik. Mi a foglakozása, és faggassuk ki a hobbijairól, hová jár, mit csinál, mik a kedvenc helyei, kik a barátai.
- divat a partyfotó, "játsszuk el a partyarcot". Közös fotó az uj ismerőssel (természetesen a saját telefonnal), majd menjünk el wc-re, ahonnan a képpel együtt az információkat elküldjük egy bizalmi személynek. Így - ha bármi történik-, valaki mindig tudja, hogy kivel, hol mikor vagyunk. (ugyanakkor ez biztosíték is a számunkra, mert ha valami hátsó szándéka van a másiknak, akkor ez - mivel túl nagy a lebukás veszélye- necces lesz a számára és egy könnyebb prédát választ.
- ha valaki ezután "lepattan" fokozottan figyeljük, hogy hol, merre és kivel mozog, ugyanakkor két lehetőség van:
    - vagy térjünk vissza a társaságunkhoz és ne szakadjunk el tőlük a továbbikban
    - ha egyedül vagyunk, rendeljünk egy taxit és azonnal menjünk egy biztonságos helyre

Ezzel el is jutottunk a hazajutáshoz:
- mindig különíts el annyi pénzt, hogy a szórakozóhelytől hazáig el tudj jutni taxival.
- nem szállunk ki kiszellőztetni a fejünket és nem sétálunk romantikázva a holdfényben.
- ha a haveri kör egy autóval visz haza mindenkit, ne ülj olyan sofőr mellé aki ivott.
- az újdonsült ismerőssel ne kísértesd haza magad. Cseréljetek telefonszámot, beszéljetek meg egy új randit egy másik nyilvános helyen és találkozzatok ott.


Tudom, nagy a kísértés, hogy hozzá vagy hozzád menjetek. Az a te döntésed, hogy  ebbe a dologba bele mész-e, de tudd, hogy ez orosz rulett.

Innentől kezdve senki és semmi nem biztosítja a biztonságodat, ha csak nem ismered és nem tudod minden helyzetben használni azokat a technikákat, amivel egy náladnál jóval nagyobb erejű és testsúlyú férfiből játéknyulat tudsz csinálni. Ezek azonban már nem elméleti és nem megelőzési dolgok. Ezt csak gyakorlatban lehet elsajátítani.

 Viszont erre is van lehetőség. Július első felében egy másfél napos intenzív képzés alatt az érdeklődők elsajátíthatják azokat a működő gyakorlati technikákat, amivel meg tudják előzni- és - ha véletlen belekeveredtek- ki is tudnak szabadulni a helyzetből.

További információkat a kurzusról kérhetsz egy levélben, amit a bcfe.info@gmail.com email címre tudsz elküldeni. Ha további érdekes és hasznos információkat szeretnél a témából, akkor várlak a www.onvedelem-noknek.hu weboldalon. 
 
[ 2535 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x